Кличко про тривалі відключення світла і води: як підготуватися до цього

Кличко про тривалі відключення світла і води: як підготуватися до цього.

Кличко про тривалі відключення світла і води: як підготуватися до цього. Фото: facebook Віталія Кличка

Події
24 листопада 2022 14:32

Мер Києва Віталій Кличко не виключає, що водо- та світлопостачання може не бути довго. Такий сценарій розглядається владою, тож киян просять також просять бути готовими до різних змін. Потрібно брати до уваги, що ситуація може різко змінитися, тож у мерії розповіли, що потрібно обов'язково мати при собі.

Причиною відсутності електроенергії є ні що інше, як руйнування системи енергозабезпечення не тільки у Києві, а у всій країні. У зв'язку з цим спостерігається дефіцит електроенергії від 30 до 50%, залежно від часу споживання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це в інтерв'ю ВВС розповів мер столиці Віталій Кличко.

Він говорить, що зараз централізоване електропостачання зникає навіть у приміщенні КМДА. Там працюють генератори, установа працює на тих самих умовах, що і всі.

За словами Кличка, у Києві почалося відновлення системи електроенергії та водопостачання. Але для її нормальної роботи ще потрібен час. На скільки довго це може тривати залежить від сил протиповітряної оборони, які дуже часто перешкоджають атакам з боку Росії. Влада не може гарантувати, що зима пройде без надзвичайних ситуацій.

Мер Києва також не може виключати нйгірший сценарій розвитку подій, коли води та світла не буде взагалі. Влада обцяє, що жоден киянин не повинен мати відчуття, що він залишився сам на сам з цією проблемою.

- Таким самим чином, як ми прораховуємо різні сценарії розвитку подій, я прошу кожного з киян також зробити моделювання різних сценаріїв і бути готовими, - закликає Кличко.

Отже, киянам рекомендують мати вдома запаси технічної і питної води, продуктів харчування і теплих речей. Варто також завжди мати під рукою ліхтарики та батарейки. Також можна домовитися з родичами та друзями у передмісті, щоб об'єднатися до настання кращих часів. Якщо там є теплопостачання, пічка і вода, то краще провести час там.

Місто також буде допомагати киянам. Кличко говорить, що у Києві є запаси мазуту для теплопостачання, запаси їжі та води. У столиці відкрили пункти обігріву, де люди можуть провести деякий час і отримати тепло, необхідну допомогу, зарядити свої телефони і павербанки, отримати доступ до інтернету і телекомунікацій.

Тож, спільними зусиллями кияни та столична влада зможе нормально пережити воєнну зиму.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що мер Кличко не виключає сценарій, що буде застосовано повну евакуацію населення Києва. Він назвиває це "найгіршим сценарієм", але не хоче, щоб до цього дійшло.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах