У Києві хочуть назвати вулицю на честь загиблого воїна Дмитра Сидорка

У Києві хочуть назвати вулицю на честь загиблого воїна Дмитра Сидорка.

У Києві хочуть назвати вулицю на честь загиблого воїна Дмитра Сидорка. Фото: t.me/ukrnastup

Події
29 листопада 2022 09:40

Минулого тижня в бою з окупантами загинув адміністратор Telegram-каналу "Український Наступ" та київський активіст Дмитро Сидорко. Члени одноіменної організації хочуть увічнити його пам'ять, назвавши на його честь вулицю міста. Вони просять українців допомогти їм у цьому.

Перейменувати вулицю планують в рамках дерусифікації. Своїм обов'язком члени "УкрНаступу" вважають викарбування імен українських Героїв у пам‘яті нащадків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у Telegram-каналі "Український Наступ", перейменувати пропонується вулицю Якуба Коласа, на якій Дмитро прожив усе життя. Зараз ця вулиця названа на честь радянського білоруського поета.

Дмитро Сидорко у 21 рік взяв зброю до рук і пішов воювати на найтяжчій ділянці фронту - під Бахмутом. Він загинув у бойовому зіткненні з бійцями "Вагнера". Тим самим він, як і всі полеглі за волю України, довів своє право називатися героєм.

- У нашій пам’яті Дмитро ніколи не загине. Він все ще поряд. Він так само щиро посміхається, дивлячись на нас із небес. Але тільки нашої пам'яті замало, - заявили в організації.

В "УкрНаступі" просять підписати та поширити петицію про перейменування вулиці Якуба Коласа на вулицю Дмитра Сидорка. Звернення до міської влади доступне у додатку Київ Цифровий, а також на сайті КМДА.

Дмитро Сидорко вчився у 253 школі, а після випуску вступив у Київський національний економічний університет на юридичну спеціальність. Часто він займався створенням якісного українського контенту. Також герой готувався йти працювати на державну службу і щиро хотів зробити Україну сильною європейською країною.

- Увіковічнити його пам'ять на табличках біля місця, яке Дмитро називав домом - найменше, що ми можемо для нього зробити, - написали автори петиції.

Якуб Колас, на честь якого названа вулиця, був комiнустом та посіпакою червоного режиму. За словами членів організації, він не зробив нічого для України, навідміну від Дмитра. Тож вони цілком обґрунтовано просять надати вулиці Якуба Коласа ім'я Героя, якого вона плекала багато рокiв.

Голосувати за перейменування вулиці можуть не тільки кияни.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві вже активно з'являються вулиці, які носять ім'я Героїв України, які загинули, захищаючи її. Так вулицю неподалік Протасового Яру назвали на честь активіста Романа Ратушного, який загинув 9 червня під Ізюмом. Він все життя захищав Протасів Яр від забудови, тому в пам'ять про Героя, на цій місцевості заборонили будь-яке будівництво.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах