У Києві вимикатимуть світло навіть у будинках, де відключень майже не було

У Києві вимикатимуть світло навіть у будинках, де відключень майже не було.

У Києві вимикатимуть світло навіть у будинках, де відключень майже не було. Фото: kyiv.depo.ua

Події
01 грудня 2022 11:33

Відтепер у Києві вимикатимуть світло і в тих будвлях, які знаходяться біля об'єктів критичної інфраструктури. Таке рішення було прийняте задлязабезпечення рівних умов усім киянам та для того, щоб швидше стабілізувати енергосистему і повернутися до погодинних відключень світла. Таким чином до списку на відключення потрапило ще 750 будинків.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві можуть застосувати "ручний режим" вимкнення електроенергії. Разом із тим у вівторок, 29 листопада, світло у Києві відключали вже не на 9 годин, а на 7. Також зменшується кількість клієнтів, яких відключають. Але у будинках, які до цього не відключали зовсім, тепер теж будуть вимикати світло за графіком. Таких будинків було 2 000.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

У ДТЕК повідомили, що раніше частина столичних будинків не потрапляла під відключення електроенергії, оскільки вони були заживлені за тими ж лініями, що і об‘єкти критичної інфраструктури. Тепер цих споживачів будуть перемикати на інші лінії або ж вимикати вручну.

Так під відключення підпадатимуть всі клієнти, навіть ті 750 будинків, у яких світло не вимикали ніколи. Окрім рівних умов, це дозволить і зменшити тривалість відключення електроенергії у Києві.

Об’єкти критичної інфраструктури, такі як великі насосні, котельні станції і лікарні, не будуть відключатися від електропостачання.

Компанія ДТЕК розробила альтернативну схему електропостачання для близько 750 будинків, що розташовані біля важливих об'єктів. Це дозволить застосовувати до них екстрені чи стабілізаційні відключення. Але ще до частини будинків ці схеми застосувати не вийде, тому міська влада, ЖБК, УК та ОСББ міста розглядають інші варіанти відключення електроенергії в них.

Створенням списків критичної інфраструктури, котрі не потрапляють до відключень формує та погоджує військово-цивільна адміністрація. Рішення про те, які об’єкти туди включаються також приймаються спеціальною комісією при військово-цивільній адміністрації.

Раніше ми розповідали, що 29 листопада енергосистема Києва вкладалася в обмеження, але через те, що люди активно почали користуватися електроенергією, все одно сталося перевищення. Щоб Київ якнайшвидше повернувся до стабілізаційних відключень, потрібно просто не вмикати в мережу одразу всі електроприлади, коли подають світло. Збої трапляються, бо в момент підключення електрики споживається майже вдвічі більше ніж зазвичай і обладнання не витримує.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах