У Києві затримали чоловіка, який повідомив про замінування Офісу президента

У Києві затримали чоловіка, який повідомив про замінування Офісу президента.

У Києві затримали чоловіка, який повідомив про замінування Офісу президента. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Події
01 грудня 2022 12:11

Днями на Печерську поліцейські викрили та затримали псевдомінера, який повідомив про замінування Офісу президента. Виявилось, що таким чином чоловік хотів показати своє незадоволення щодо відключення світла. Під час санкціонованих обшуків було встановлено, що чоловік ще і зберігав радянську символіку.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зловмисником, який повідомив до поліції про неправдиве замінування державного органу, виявися 51-річний мешканець Києва, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за такий самий злочин.

Нещодавно поліцейські отримали виклик на вулицю Банкову, де було можливе замінування. Співробітники Служби безпеки Президента України, вибухотехніки, кінологи, оперативники та слідчо-оперативна група виїхали на місце, щоб перевірити будівлю. Однак ні в Офісі президента, ні на прилеглій території жодних вибухонебезпечних предметів не виявили.

Через деяких час правоохоронці, провівши пошукові заходи, викрили псевдомінера. Чоловіка затримали за місцем проживання на вулиці Академіка Стражеска. У будинку було знайдено мобільний телефон, з якого фігурант здійсненив хибний виклик про замінування, а також символіку СРСР. Правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до колабораційної діяльності.

У Києві затримали чоловіка, який повідомив про замінування Офісу президента.У Києві затримали чоловіка, який повідомив про замінування Офісу президента. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України. Проти нього відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) КК України. Тепер псевдомінеру загрожує позбавлення волі на строк до восьми років. Наразі чоловік знаходиться під вартою.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у січні чоловік повідомив про замінування Київського вокзалу, бо хотів потрапити до в'язниці. Він обгрунтував це тим, що йому набридло жити з батьками і у тюрмі буде легше. Окрім хибного замінування, чоловік ще причетний до скоєння пограбування та зберігання наркотиків.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах