Куди піти в Києві цими вихідними 3-4 грудня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Події
02 грудня 2022 17:44
Куди піти в Києві цими вихідними 3-4 грудня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 3-4 грудня:

Калуокахіна. Зачарований риф та космічну подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 3-4 грудня, 10:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Кімната абсолюту: Вторгнення"

На експозиції одеської художниці Pazza Pennello будуть представлені роботи, де головними героїнями є жінки, які часто перебувають поза увагою глядача. Вони сильні, спокійні, незалежні. Сидять або лежать, коли навколо лунають телефонні дзвінки, шум ворожих літаків, що падають, вибухи ракет і бомб. На кожному полотні можна знайти жовтий промінь світла, що символізує надію на краще.

Коли: 3-4 грудня, з 12:00 до 17:00

Де: Київська міська галерея мистецтв "Лавра"

Адреса: Лаврський провулок, 7

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Потрібен брехун!"

Хто ж він, цей брехун? Звичайний хлопець, який має талант "обвести навколо пальця" будь-кого. І, звичайно, він просто знахідка для народного обранця - депутата, який наобіцяв довірливому народу "золоті гори", а після виборів мирно спочивав на лаврах слави. обранця. Ні, це не соціальна сатира в дусі Арістофана, а просто відпочинок для всієї родини. З жменею роздумів довкола старої істини, про яку часто забувають: якщо постійно брехати, тобі вже ніхто не повірить. Навіть якщо ти будеш щирий як ніколи!

Коли: 3 грудня, 12:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гуцулка Ксеня"

Етнічний українець приїжджає із самої Америки до Карпат, щоб знайти собі наречену. Адже лише одруження з українською дівчиною відкриє йому шлях до спадщини в мільйон доларів. Але що важливіше: справжні почуття чи багатство?

Коли: 3 грудня, 15:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: бул. Шевченка, 67

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Великий стендап

Тільки перевірені часом та глядачами найкращі жарти від улюблених стендап коміків. Виступатимуть Євген Євсюков, Сергій Афонський та Єгор Шатайло.

Коли: 3 грудня, 16:30

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Колискова для лисиці, яку ще ніхто не бачив"

Три історії. Три долі. Три кохання. Пристрасть, що спалює вщент, вириває душу і розкриває чорну безодню божевілля, накрила Дору, коханку, дружину без кільця, музу генія Пікассо. Кохання, яке дає: піклування, віру, підтримку. Любов, як свята вода, змиває всі печалі і приносить гармонію. Тоді й десять років за межею бідності, у чотирьох білих стінах, ти почуваєшся найщасливішим у всьому світі. Закоханість, як гра, інтелектуальна, романтична та приваблива. Без успішного фіналу. Без продовження, без майбутнього. Можна почуватися потрібною, можна грітися в рідкісних променях уваги, і настане час, коли жити, отже, грюкнути дверима і рухатися далі. Після кожного кохання на нас чекає спустошення і смуток, і тихі співи колискових для самотньої Лисиці, яку справжньої ніхто не бачив. Поки що.

Коли: 3 грудня, 17:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–600 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Маклена Граса"

Атмосферна нуар пригода за мотивами однойменної п'єси Миколи Куліша. Зі злетами і падіннями, елементами детективу, несподіваними сюжетними поворотами, впізнаваними персонажами та похмурим гумором. Про суспільство та про індивіда, про прірву між людьми в період політичної, культурної, економічної кризи, про те, як маленькі помилки кожного можуть створити велику історичну помилку з катастрофічними багаторічними наслідками, про тріумф популізму та віру в диво, про неготовність багатьох брати на себе відповідальність за своє життя, і навпаки, про зневажливе бажання багатьох інших визначати чужу долю, про безвихідь постмодернізму, з його вседозволеністю та неспроможністю. Але найголовніше - про місце гуманізму, місце Любові у світі.

Коли: 3 грудня, 17:00

Де: Український малий драматичний театр

Адреса: вул. Гончара, 33

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Дизель шоу. "Зігріємо гумором!"

Команда продовжує тримати свій "фронт" та піднімає бойовий дух глядачам, а також допомагає ЗСУ. "Дизель Шоу" підготував нову програму із найактуальнішими історіями, які вони інтерпретували у гумористичні номери.

Коли: 3 грудня, 17:30

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 650–2000 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 3 грудня, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350–550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Варшавська мелодія"

Ця вистава - історія кохання, світлого, зворушливого, трохи сумного. Випадкова зустріч у післявоєнній Москві студента, який вивчав виноробство колишнього фронтовика і польської дівчини, майбутньої співачки, яка навчається в консерваторії, переросла в міцні, теплі, взаємні почуття. І ось уже незабаром щаслива розв'язка, але вийшов урядовий Указ про заборону в СРСР шлюбів з іноземцями.

Коли: 4 грудня, 16:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Оперета "Сорочинський ярмарок"

Це масштабний національний проект, у якому представлені багатства українських народних промислів, широта української душі та народної мудрості, український мелос та колоритний гумор. Глядачі за лічені секунди поринають у це галасливе та яскраве дійство та стежать за долями головних героїв, які вміють любити, дружити, співчувати, бути щирими та жити з відкритим серцем.

Коли: 4 грудня, 17:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 150–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Еклери на мільйон"

Скільки коштує щастя? Мільйон чи мільярд? У гривнях чи доларах? Герої нашої авантюрної пригоди впевнені, що щасливими їх може зробити лише великий куш. Вони готові віддати останнє, щоб почути секрети успіху від молодого американського мільйонера! І поки "акули бізнесу" навіть не підозрюють, що їх обдирають до нитки в їхнє життя вривається справжнє кохання, вірні друзі та Мафія.

Коли: 4 грудня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дамський кравець"

Справжня французька комедія зібрала у собі всі елементи жанру: легкий сюжет та іронічну та пікантну історію, яка поєднує естетику Парижа початку ХХ століття та класичний любовний трикутник. Сюжет п'єси повністю розкриває момент, коли безневинна брехня заходить надто далеко, герої змушені виплутуватися з цього клубка без особливих втрат.

Коли: 4 грудня, 17:00

Де: Театр російської драми імені Лесі Українки

Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 150–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої системи.

Коли: 4 грудня, 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах