На Троєщині у квартирі вибухнув газовий балон: є постраждалий

На Троєщині у квартирі вибухнув газовий балон: є постраждалий.

На Троєщині у квартирі вибухнув газовий балон: є постраждалий. Фото: facebook.com/DSNSKyiv

Події
05 грудня 2022 15:55

4 грудня на столичній Троєщині стався вибух газового балона, в результаті якого було пошкоджено дві квартири багатоповерхівки. Рятувальники зазначають, що через довготривалі відключення світла, українці почали використовувати газові балонів для приготування їжі та обігріву. Але часто це призводить до небезпеки.

Черговий випадок вибуху через неправильне використання газового балона трапився в неділю ввечері на вулиці Марини Цвєтаєвої.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Головному управлінні ДСНС у Києві повідомили, що після отримання виклику на місце події одразу ж виїхали рятувальники. Вони встановили, що вибух газового балону стався на 17-му поверсі 23-ти поверхового житлового будинку. На щастя, пожежі не було, але квартира отримала суттєві руйнування.

За повідомлення ДСНС, через вибух було зруйновано суміжну стіну кімнати, балкон, віконну раму з вікном спальної кімнати, облицювання ванної кімнати та меблі, а також частково зруйновано стіну сусідньої квартири. Від скла, яке падало зверху, також пошкоджено три припарковані біля будинку легкові автомобілі. Також вибухом зачепило кондиціонери на 5, 10, 13 та 14 поверхах.

На Троєщині у квартирі вибухнув газовий балон: є постраждалий.На Троєщині у квартирі вибухнув газовий балон: є постраждалий. Фото: facebook.com/DSNSKyiv

На Троєщині у квартирі вибухнув газовий балон: є постраждалий.На Троєщині у квартирі вибухнув газовий балон: є постраждалий. Фото: facebook.com/DSNSKyiv

На Троєщині у квартирі вибухнув газовий балон: є постраждалий.На Троєщині у квартирі вибухнув газовий балон: є постраждалий. Фото: facebook.com/DSNSKyiv

Люди, які проживали у квартирі, також постраждали. Відомо, що 38-річний чоловік у наслідок вибуху отримав незначні опіки верхніх кінцівок, голови та шиї. Медики госпіталізували його в опіковий центр.

Причину та обставили вибуху наразі встановлюють правоохоронці. Від ДСНС було залучено 12 рятувльників та три одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки.

Пожежники закликають громадян бути уважними при користуванні газом та завжди дотримуватися правил експлуатації газових приладів. При виникненні будь-яких надзвичайних ситуацій варто негайно викликати рятувальників за номером телефону 101.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що не тільки газові балони спричиняють трагедію. Нещодавно у Вишгороді чоловік намагався власноруч налаштувати твердопаливний котел, але у якийсь момент прилад вибухнув та загорівся. Мешканець отримав опіки та травми несумісні з життям.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах