У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання

У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання.

У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання. Фото: t.me/andrii_nebytov

Події
05 грудня 2022 18:03

5 грудня російські війська знову розпочали масовану ракетну атаку по території України. Ціль росіян залишається незмінною - вони хочуть знищити критичну інфраструктуру України, зокрема енергетичні об'єкти. Проте у понеділок більшість ракет було збито українрськими силами протиповітряної оборони. Після відбою тривоги стало відомо про влучання у кілька об'єктів інфраструктури, зокрема і на Київщині.

Окрім цього, у поліції показали одну з ракет, збитих на території столичного регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Росія сьогодні знову спробувала залищити нашу країну в темряві та холоді. Але скоїти задумане країні-агресорці не вдалося, адже енергосистема України залишається цілісною і функціонує як раніше.

5 грудня росіяни влучили в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях. Тож у деяких регіонах було застосовано екстрені відключення, щоб збалансувати всю систему й уникнути аварій. Зокрема, у Києві було введено аварійні відключення світла. Наразі 40% абонентів регіону сидять без електрики. Рятувальники ліквідують наслідки атаки, щоб повернути світло тим, в кого воно зникло через дії ворога.

Денис Шмигаль нагадав, що сьогодні річницю підписання Будапештського меморандуму. І саме в цей день Росія завдала нового масованого ракетного удару. Таким чином РФ демонструє всьому світу свої "надійні" гарантії безпеки.

- Тож покладаємося на Збройні Сили України та наших рятувальників. Віримо в перемогу та у справедливу відплату для російських терористів, - написав прем'єр-міністр.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба в ефірі телеканалу "Рада" також підтвердив влучання російської ракети в один із об'єктів критичної інфраструктури в області. Про постраждалих поки що не повідомляється.

Протягом двох наступних годин Кулеба дасть більш детальну інформацію. За його словами, попередньо, критичних наслідків від влучання немає.

Сили ППО збили 9 з 10 ракет, які летіли на Київ. Одну з них показав начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов. Її частини виявили патрульні під час об'їзду території поля. На місці працюють правоохоронці, які фіксують наслідки знешкодженої силами ППО ракети.

У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання.У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання. Фото: t.me/andrii_nebytov

У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання.У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання. Фото: t.me/andrii_nebytov

У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання.У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання. Фото: t.me/andrii_nebytov

Загалом, Повітряні сили 5 грудня збили більше 60 ракет із 70 запущених. Серед них були "Калібри", Х-101/Х-555 і Х-59.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що під час ракетної атаки Росії по території України частина ракети впала на теритрії Молдови неподалік кордону. Є повідомлення, що то була частина ракети С-300, яка є на озброєнні в Росії та України. Боєприпас впав у саду, руйнувань та постраждалих немає.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах