У 10 київських школах облаштують Пункти незламності на зразок "Теплиці"

У 10 київських школах облаштують Пункти незламності на зразок "Теплиці".

У 10 київських школах облаштують Пункти незламності на зразок "Теплиці". Фото: t.me/kitty_soloma

Події
10 грудня 2022 16:35

Планується, що у Києві буде працювати 11 "Теплиць" - Пунктів незламності, які облаштують волонтери. Одне таке місце працює вже 12 днів. Тож тепер засновники ініціативи допоможуть облаштувати ще 10 пунктів у школах.

Для цього вони збирають донати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві, окрім облаштованих державою Пунктів незламності, працює волонтерський пункт "Теплиця". Перший такий простір розташований у приміщенні школи №229 на вулиці Олекси Тихого, 57. Його облаштуванням зайнялася волонтерська організація "Солом'янські котики". Там усі бажаючі можуть зігрітися, випити гарячого чаю, підзарядити гаджети та підключитися до інтернету.

За 12 днів існування "Теплиці" волонтери добре облаштували локацію, поділивши її на кава-брейк зону, місце для настільних ігор, куточок плетіння маскувальних сіток і місця для роботи. За цей час в пункт активно приходили кияни. Волонтери вже зробили буккросінг та провели кіновечір. У просторі працює інтернет від Starlink і є генератор.

У 10 київських школах облаштують Пункти незламності на зразок "Теплиці".У 10 київських школах облаштують Пункти незламності на зразок "Теплиці". Фото: t.me/kitty_soloma

Волонетри не збираються зупинятися на одній "Теплиці" та хочуть об'єднатися із KSE Foundation заради допомоги і створити у столичних школах ще 10 пунктів обігріву. Вони розпочали збір коштів, за які облаштують локації. 

Волонтери хочуть зібрати 300 000 доларів, а KSE Foundation подвоїть кожен донат, який буде залучено на цю ініціативу. Волонтери будуть звітувати про отримані і використані гроші на своїх сторінках у соціальних мережах.

Школи Києва також можуть за власною ініціативою доєднатися до проєкту і стати "Теплицею". Для цього потрібно відправити заявку за посиланням. На цій же сторінці кожен охочий може долучитися до створення просторів і залишити свій донат.

Раніше "Солом'янські котики" розповіли, скільки грошей потрібно виділити, щоб відкрити комфортний Пункт незламності. За їхньою інформацією, облаштування однієї "Теплиці" обійшлося у 500 тисяч гривень. У цю сумму входить облаштування, а також обслуговування Starlink і генератора.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах