Що розповів Зеленський в інтерв'ю у київському метро на шоу Девіда Леттермана: цитати

Що розповів Зеленський в інтерв'ю у київському метро на шоу Девіда Леттермана: цитати.

Що розповів Зеленський в інтерв'ю у київському метро на шоу Девіда Леттермана: цитати. Фото: netflix.com

Події
14 грудня 2022 01:08

12 грудня на американській Netflix вийшло популярне шоу Девіда Леттермана, у якому ведучий спілкувався із Президентом України Володимиром Зеленським.

Місце проведення, станція метро Майдан Незалежності, було обрано не випадково.

Під час інтерв'ю пролунали сирени повітряної тривоги, але вони не завадили співрозмовникам.

Ось найцікавіше, що розповів український Президент.

Після смерті Путіна настане кінець війни

Авторитарний режим страшний, тому що це завжди великий ризик. Тому що не може все залежати від однієї людини. Тому коли така людина йде, все зупиняється. Якщо його не стане, їм буде складно - вони почнуть займатися внутрішньою політикою, а не війною.

Українські діти

Нам не потрібно нашим дітям нічого говорити про перемогу, вони, повірте, знають про війну більше за нас... У цьому сенсі, з одного боку, мені легше, ніж іншим батькам, тому що я не бачу своїх дітей, і коли в мене є можливість їх побачити, вони задоволені, щоб я їм не говорив. Мені здається, що їм навіть не важливий зміст, що я говорю, головне, щоб я був з ними поруч.

З одного боку, можна сказати - Путін украв дитинство у наших дітей сьогодні. А з іншого боку, можна сказати - кожен із нас має щось віддати державі для захисту. Наші діти віддали своє дитинство.

Про тих, хто підтримує Путіна в Росії

Вони вірять йому, бо це як закрити вікно та сховатися від війни. Їм краще не визнавати реальності. А ще є люди, які просто бояться, розуміють реальність, але просто бояться, бо бояться.

Зеленський про почуття гумору

Моментів у сьогоднішньому житті, коли з'являється посмішка, їх не так багато. Але без цього неможливо. Гумор - це частина твого організму, це почуття гумору, воно дуже важливе. Воно важливо, щоб не збожеволіти.

Гумор, він піднімає настрій. Ще за Радянського Союзу ми жили в непростих умовах. І я думаю, що гумор давав натхнення, бажання продовжувати жити, народжувати дітей. Так само, як зараз. Складний момент - і люди жартують.

Коли закінчиться війна

Кінець війни буде тоді, коли ми відвоюємо свою землю і будемо на своїх кордонах. Війна - це не заморозка конфлікту, це не означає, що завтра не літають дрони, а десь там на фронті люди вбивають - це далеко й нас не стосується. Ні, це не так і не чесно. Тому що це всі наші громадяни, що воюють.

І тому я казав, що війна - вона недалеко, вона скрізь у кожному домі. Тому війна закінчиться саме тоді, коли всю нашу землю буде деокуповано.

Війна викликає ненависть

Війна нас змінює. Це інші умови існування - умови, за яких ви або залишаєтеся людиною, або перетворюєтеся на звіра, терориста, мародера, ґвалтівника. Ми все це бачили. Це наслідки російської окупації...

Коли ненависть тебе накриває щодня, дуже важко думати. Тебе переповнює ненависть до ворогів, до тих, хто забрав у тебе життя, про яке ти мріяв. Потрібно відштовхувати ненависть, воювати за правилами, залишатися людиною. Це найскладніший вибір.

Чи довго Зеленський ще буде Президентом

До нашої перемоги я точно буду Президентом, а далі поки що навіть не думаю. Поки що не думаю. Не готовий. Я дуже хочу на море. Просто на море - коли вже ми перемогли. І випити пива. Дуже хочу.

Росія стала ізгоєм

Люди боротимуться за демократію лише в той момент, коли зрозуміють, що настала повномасштабна ізоляція, що вони ізольовані від усього цивілізованого світу. І з цієї ізоляції є один вихід - повага до міжнародного права.

Вже ніхто не тисне руку сьогоднішньому керівництву РФ у всіх сенсах цього слова. Немає на змаганнях, немає на чемпіонатах світу, немає у культурному просторі, немає на оскароносних майданчиках та інше. Це і є ізоляція. Це єдина правильна вимога цивілізованого світу. Росія стала символом ворожості.

Про дух українців

Я чітко розумію, що людина зі зброєю в руках може боятися, бо вона жива і їй є про що хвилюватися. Я хочу зараз цьому військовому сказати, як ми пишаємося ним, як ми всі від нього залежимо, як ми його любимо.

Так само я звертався до всіх наших людей. Вони чули та об'єднувалися. Вони виходили та голими руками зупиняли танки. Незалежно від професій та віку, всі ці люди на той момент були військовими. Усі вони захищали та віддавали своє життя.

Чим більше вони нас атакують, тим більше людей хочуть усе це пройти гідно, пройти з перемогою. Тому ми запитали… На сьогодні 98% населення нашої держави кажуть: нехай без світла, нехай без води, але без Росії.

Про США та Україну

Якщо зміниться клімат у політиці, у Конгресі, це може дуже вплинути на допомогу Україні. Тут дуже важливий момент, про який ви сказали - ми воюємо за весь світ, за демократію, за свободу всього світу. Ми знаємо, за що ми воюємо. Найголовніше, щоб США, суспільство знало, не збилося з курсу, не збилося з цього шляху підтримки України, а знало, що ми воюємо і за них теж.

Про загрозу ядерної війни

Окупація нашої атомної станції це вже велика загроза, це вже наслідки. Друга частина питання, чи є загроза ядерного удару від Путіна. Я бачив його, і бачив його бажання жити. Він дуже любить це життя, боїться захворіти на ковід, ще чогось.

Це говорить про те, що він боїться смерті, він любить життя, тому я не впевнений, що він готовий застосувати ядерну зброю. Тому що він розуміє, що якщо він застосує, то наступні кроки можуть бути від будь-якої держави і саме до нього, саме особисто до нього.

Про те, чи Росія воює з Україною чи з усім НАТО

Зустрічаються два одеські євреї.
- Ну що, як ситуація, що там кажуть?
- Кажуть, війна. Росія воює з НАТО.
- І як успіхи?
- У росіян 70 тисяч військових загинули, вони використали майже всі ракети. Багато техніки поламано, підірвано.
- А що НАТО?
- А НАТО ще не під'їхало.

Нагадаємо, 16 листопада Володимир Зеленський дав інтерв'ю, в ході якого розповів, що ще на початку російського вторгнення йому надійшла пропозиція евакуювати з Києва всіх мешканців, законсервувати всю інфраструктуру, закрити всі магазини і вимкнути електрику.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах