The Washington Post опублікував статтю, як жителі Києва готуються до ядерної війни

Вміст "тривожної валізки" одного з киян, співрозмовника газети.

Вміст "тривожної валізки" одного з киян, співрозмовника газети. Фото: Anastasia Vlasova for Washington Post

Події
14 грудня 2022 21:10

Кореспонденти американської газети The Washington Post поговорили з кількома киянами, які розповіли, як вони особисто підготувалися до можливого ядерного удару по Києву.

Один із співрозмовників американських журналістів Сергій Дмитрук розповідає про свої побоювання, що якщо навіть він переживе вибух, то все одно помре від голоду, спраги чи холоду. У своїй "ядерній валізці" він зібрав провізію та засоби для виживання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще один співрозмовник американського видання Павло Гук також має набір для виживання. Крім того, він підготував для проживання підвал свого будинку. Також він винайняв будинок у сільській місцевості, і планує завезти туди генератор, їжу та паливо. При цьому Павло зізнався, що його родичі подібних запобіжних заходів не вжили і у разі ядерного вибуху вони помруть.

Молода мама Наталія Сулима приготувала "тривожну валізку" для свого 5-річного сина Михайла. До нього входить, крім необхідних для виживання речей, також іграшка-трансформер та улюблена книга про хлопчика, який живе із драконами.

Більшою чи меншою мірою кияни обмірковують можливість того, що на Київ впаде атомна бомба, пишуть в американському виданні. На думку про це їх наштовхують нескінченні погрози Путіна використати у війні "усі необхідні засоби" та часті згадки ядерної зброї в ефірі російських політичних шоу.

Хоча експерти та представники Пентагону оцінюють загрозу ядерного удару як невелику, багато жителів Києва вважають ризики цього достатніми, щоб скласти принаймні плани на випадок ядерної війни.

Також американське видання розповідає читачам, що у Києві вже є мережа ядерних притулків у вигляді системи метро, і що на Київщині готують додатково 425 притулків, у яких будуть продукти харчування, вода та радіоапаратура.

При цьому вони цитують Голову Київської обласної державної адміністрації Олексія Кулебу, який визнає, що в сховищах не буде місця для всіх, і вони зачинять свої двері за п'ять хвилин до будь-якого очікуваного вибуху, щоб захистити людей, що знаходяться всередині, від радіоактивних опадів.

Крім того, у статті перераховують поради, як вижити за умов ядерного удару.

Нагадаємо, Vgorodе навесні публікував матеріал, який розповідає про те, чи є шанс вижити при ядерному ударі та які види ядерної зброї існують.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах