У Києві перейменували вулицю Генерала Авдєєнка та кілька скверів

У Києві перейменували вулицю Генерала Авдєєнка та кілька скверів.

У Києві перейменували вулицю Генерала Авдєєнка та кілька скверів. Фото: Vgorode

Події
17 грудня 2022 16:46

14 грудня Київська міська рада ухвалила рішення про перейменування вулиці Генерала Авдєєнка у Святошинському районі. Її назвали на честь одного із "Привидів Києва". Також в місті перейменували кілька скверів, які до цього носили назви, пов'язані з Радянським союзом.

Експертна комісія КМДА пропонувала перейменувати вулицю Генерала Авдєєнка ще у травні. Вулицю внесли до переліку міських об’єктів, які мають назви, пов'язані з Росією чи її сателітами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так пресслужба Київської міської ради повідомила, що люди обрали нову назву вулиці, що носила ім'я генерал-майора, героя Радянського союзу Петра Авдєєнка. У додатку "Київ Цифровий" громадяни обрали цій вулиці назву на честь Геннадія Матуляка - українського військового льотчика, підполковника та Героя України посмертно. Він був одним із пілотів збірного образу "Привида Києва", який охороняв небо над столицею України.

У Києві перейменували вулицю Генерала Авдєєнка та кілька скверів.У Києві перейменували вулицю Генерала Авдєєнка та кілька скверів. Фото: соцмережі

Перейменування відбулося з метою деколонізації столичної топоніміки. Влада робить все, щоб у Києві не залишилося назв, пов'язаних з Росією чи Радянським союзом. 

Також у Києві перейменовано кілька скверів. У місті відтепер є сквер імені Павла Тичини та Алея Добровольчих Батальйонів.

Сквер імені Володимира Леніна, що у Дніпровському районі столиці назвали ім'ям відомого українського поета, перекладача та громадського діяча Павла Тичини.

Сквер "Стардарницький – 1" перейменували на честь білоруського публіциста та борця за незалежність Кастуся Калиновського.

У Деснянському районі дали назву скверу на вулиці Лісківській. Тепер це "Алея Добровольчих Батальйонів". А скверу на вулиці Кубанської України, 27-31, назвали на честь народного артиста України Леся Сердюка.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві змінили типи і назви семи навчальних закладів. У деяких із них додали початкову школу, а деякі заклади стали ліцеями.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах