У Києві змінили типи семи навчальних закладів (перелік)

У Києві змінили типи семи навчальних закладів (список).

У Києві змінили типи семи навчальних закладів (список). Фото: КМДА

Події
09 грудня 2022 10:02

Київська міська рада винесла рішення про зміну типів і, відповідно, назв семи столичних закладів освіти. Так, частина середніх шкіл стали ліцеями, а у деяких з'явилася початкова школа. Про це стало відомо 8 грудня під час засідання депутатів місцевої ради.

Поки що такі зміни застосовані у трьох районах Києва: у Дніпровському, Дарницькому та Голосіївському. Мешканці цих районів забезпечені правом здобувати освіту в мікрорайоні за місцем їх проживання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський говорить, що протягом останніх декількох років у Києві спостерігається значне зростання кількості дітей. Це пов'язано, передусім, із будівництвом нового житла. Тож влада має забезпечити усіх школярів доступними закладами освіти, а також створити комфортні умови для їхнього навчання.

Трансформацію навчальних закладів проводять, враховуючи наявну матеріально-технічну базу, кадровий потенціал, результатів успішності учнів, їхні оцінки із ЗНО та моніторингових досліджень. Після всіх цих перевірок, відповідно до профілю та спеціалізації шкіл та садочків було встановлено нові типи навчальних закладів.

Яких закладів освіти торкнулися зміни?

Дарницький район

  • середню загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 62 перейменовано в гімназію № 62 Дарницького району міста Києва. У її складі з'явився структурний підрозділ - початкова школа.

Голосіївський район

  • спеціалізовану школу I–III ступенів із поглибленим вивченням української мови тa літератури № 87 імені О. П. Довженка перейменовано в гімназію № 87 міста Києва. У її складі з'явився структурний підрозділ - початкова школа;
  • школу I–III ступенів № 150 міста Києва перейменовано в гімназію № 150 міста Києва. У її складі з'явився структурний підрозділ - початкова школа;
  • школу I–III ступенів № 236 міста Києва перейменовано в гімназію № 236 міста Києва. У складі гімназії буде функціонувати структурний підрозділ - початкова школа;
  • спеціалізовану школу І–ІІІ ступенів з поглибленим вивченням української мови та літератури № 260 міста Києва перейменували в гімназію № 260 міста Києва. У складі гімназії буде функціонувати структурний підрозділ - початкова школа;
  • навчально–виховний комплекс "Дошкільний навчальний заклад"  загальноосвітній навчальний заклад "Барвінок" тепер матиме назву початкова школа "Барвінок". У її складі буде функціонувати дошкільний підрозділ.

Дніпровський район

  • спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іспанської мови — суспільно-гуманітарна гімназія № 176 імені Мігеля де Сервантеса Сааведри перейменована на ліцей № 176 імені Мігеля де Сервантеса Сааведри.

Також змінили назву Ліцею інформаційних технологій №79, що в Печерському районі Києва. За типом він залишається незмінним, але тепер носитиме ім’я Бориса Патона. Депутати вважають, що присвоєння ліцею ім'я Героя України - це можливість вшанувати роботу відомого науковця щодо розвитку української науки.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на засіданні 8 грудня депутати Київради перейменували ще 32 вулиці, серед яких є Бульвар Дружби Народів, вулиця Сім'ї Сосніних, Кутузова, Академіка Грекова та інші. Зробили це в рамках дерусифікації та дерадянізації Києва.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах