На Оболоні зловмисники намагалися заволодіти квартирою померлої жінки

На Оболоні зловмисники намагалися заволодіти квартирою померлої жінки.

На Оболоні зловмисники намагалися заволодіти квартирою померлої жінки. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Події
18 грудня 2022 09:46

У Києві чоловік і жінка намагалися незаконно привласнити собі квартиру померлої громадянки. Для цього вони використали схему з використанням підроблених документів. Про злочин стало відомо, коли фігуранти намагалися заключити договір іпотеки, де під заставу вносилася саме ця квартира в Оболонському районі.

Таким чином чоловік і жінка намагался узаконити нерухомість, яка була отримана злочинним шляхом. Слідчі встановиили, що до махінацій причетний 50-річний чоловік із Херсонської області та киянка 1968 року народження.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У поліції Києва розповіли, що спільники планували заключити між собою фіктивний договір іпотеки. Під заставу вони внесли квартиру. Як виявилося, цю квартиру вони забрали собі у 2021 році, коли її власниця померла. Злочинці надали договір купівлі-продажу, який виявився підробкою. Після офіційного оформлення квартири, громадяни збиралися продати її.

Підозрюваних чоловіка і жінку було затримано. У них вилучили паспорти на чужі імена, договір купівлі-продажу, договір іпотеки та інші речові докази.

На Оболоні зловмисники намагалися заволодіти квартирою померлої жінки.На Оболоні зловмисники намагалися заволодіти квартирою померлої жінки. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

На Оболоні зловмисники намагалися заволодіти квартирою померлої жінки.На Оболоні зловмисники намагалися заволодіти квартирою померлої жінки. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Проти фігурантів розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 15 (Замах на шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб) КК України. Громадянам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі обом фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їх також перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів у Києві та інших областях України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 22-річна дівчина разом із чотирма спільницями організувала у Києві 17 борделів, де за немаленьку суму коштів "клієнти" могли відпочити з дівчатами легкої поведінки. Вони наймали "співробітниць" за допомогою кастингів та розміщували рекламні оголошення про послуги в інтернеті.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах