У Києві молоді жінки ходили по квартирах та крали гроші у пенсіонерів

У Києві молоді жінки ходили по квартирах та крали гроші у пенсіонерів.

У Києві молоді жінки ходили по квартирах та крали гроші у пенсіонерів. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Події
23 грудня 2022 09:44

У Києві двоє жінок обікрали пенсіонерів на загальну суму 1 400 доларів США та понад 50 тисяч гривень. Вони навідувалися до стареньких та пропонували дати їм гуманітарну допомогу у вигляді продуктів і грошей. Столичні оперативники затримали зловмисниць після низки оперативно-розшукових заходів.

Жінки всіляко відволікали своїх жертв під час розмови, що дозволяло їм вкрасти особисті речі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У відділі комунікації поліції Києва повідомили, що шахрайки орудували в Солом’янському та Дніпровському районах.

Про невідомих жінок, які вкрали гроші розповіла 73-річна киянка, яка живе на вулиці Петра Запорожця. За її словами, нещодавно до неї навідалися жінки під приводом роздачі гуманітарної допомоги. Пенсіонерка повірила їм та впустила до квартири.

Спочатку все виглядало дійсно як передача допомоги: жінки віддали мешканкі квартири пакет із продуктами і сказали що їй ще дадуть матеріальну допомогу - 600 гривень. Проте вони повідомили, що в них є лише 1 000 гривень однією купюрою і попросили знайти решту 400 гривень. Пенсіонерка пішла за гаманцем та принесла гроші. Далі одна із шахрайок попросилася до туалету, а інша попросила стареньку написати розписку про отримання допомоги. Поки вона підписувала "документ", зловмисниці витягли з її гаманця 13 тисяч гривень і забрали ті гроші, які самі ж дали.

Зникнення грошей пенсіонерка помітила тільки тоді, коли невідомі жінки пішли.

Поліцейські вивчили всі обставини злочину і затримали підозрюваних осіб. Виявилися, що шахрайки приїхали з Одеської та Харківської області. Одній з них 27 років, а іншій - 15.

Фігуранток перевірили на скоєння аналогічних злочинів. З'ясувалося, що одна з жінок напередодні так само обікрала 86-річну киянку у Солом'янському районі. Тоді вона з іншою знайомою привласнила 1 400 доларів США та 40 тисяч гривень. Особу спільниці також було встановлено. Нею виявилася 20-річна дівчина із Харківщини.

У Києві молоді жінки ходили по квартирам та крали гроші у пенсіонерів.У Києві молоді жінки ходили по квартирам та крали гроші у пенсіонерів. Фото: t.me/kyivoperativ

Викрадені гроші знайшли в орендованій квартирі шахрайки. Тепер усім трьом жінкам загрожує до восьми років ув'язнення. Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) КК України. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві злочинець напав на жінку у під'їзді, забрав у неї велику суму грошей, яку вона отримала за квартиру та, щоб зенсилити її, бризнув у лице газовим балончиком. Після скоєного він дістав запальничку і підпалив потерпілій волосся. Чоловіка знайшли за дві доби і затримали.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах