Про злочини військових РФ у Київській області створили документальний фільм

Про злочини військових РФ у Київській області створили документальний фільм.

Про злочини військових РФ у Київській області створили документальний фільм. Фото: geworld.ge

Події
24 грудня 2022 16:16

У Київській області автори зібрали усі важливі події, які відбувалися у регіоні під час російської окупації. Вони об'єднали все у цикл документальних фільмів і назвали його "Київський Форпост". Зокрема у роликах йдеться про факти російського терору та воєнних злочинів під час окупації Київщини.

Фільм складається із п'яти серій. Кожна з них розповідає про окремий воєнний злочин, який скоювали окупанти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

У фільмі про страшну окупацію регіону, що тривала з лютого по квітень, автори зібрали розповіді жертв російських військових, показання свідків та експертів. Також у кожній серії висвітлено масштаби втрат і руйнувань від окупації на Київщині.

Київський форпост дав потужну відсіч російським окупантам, хоча і постраждав. В історію назавжди увійдуть героїчні вчинки жителів Київської області, медиків і соціальних працівників, оборонців, рятувальників та робітників Чорнобильсько атомної електростанції. Усі вони намагалися боротися кожен на своєму місці, тримаючи свій форпост і звільнюючи Київщину від окупантів. 

Перша серія фільму "Київський форпост" розповідає про воєнні злочини проти цивільних, які окупанти здійснювали на території області.

Другий епізод знято про те, як росіяни перешкоджали проводити евакуацію мирного населення.

У третій серії йдеться про людей, які пережили катування і депортацію на територію РФ, та громадян, які досі не знають де перебувають їхні рідні.

Четверта серія присвячена захопленню ЧАЕС та подіям, які відбулися там під час окупації.

П'ятий епізод розповідає про випадок у Бородянському психоневрологічному інтернаті, де робітників та пацієнтів росіяни тримали у полоні та використовували як "живий щит".

КОВА зазначила, що цикл фільмів "Київський форпост" створені за ініціативи громадської організації "САМ" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у партнерстві з Київською обласною військовою адміністрацією.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що російські окупанти чітко розпланували окупацію Київської області і хотіли дійти до столиці України за 18 годин. Про це стало відомо з бортового журналу військ, які заходили у регіон. За запланованим часом вони вийшли з території Білорусі, але застрягли і не змогли просуватися далі. Також їм заважав значний супротив з боку українських захисників. Надалі в документі фіксувалися значні затримки та втрати серед особового складу та техніки. Таким чином, за 24 години росіяни пройшли лише 400 кілометрів від кордону України і Білорусі.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах