Карта бойових дій в Україні 25 грудня

Карта бойових дій в Україні 25 грудня.

Карта бойових дій в Україні 25 грудня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
25 грудня 2022 06:47

Сьогодні, 25 грудня, в Україні розпочалася 305-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Окупанти завдали удару по житловому району Херсона з реактивної системи залпового вогню "Град", у результаті чого загинуло щонайменше 10 і поранено 55.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 25 грудня.

Карта бойових дій в Україні 25 грудняКарта бойових дій в Україні 25 грудня Фото: www.understandingwar.org

Ворог продовжує проводити обмежені контратаки, щоб відвоювати втрачені позиції на лінії Кремінна-Сватове. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російський штурм поблизу Андріївки Луганської області.

Українські війська продовжували завдавати ударів по тилу Росії. Російські джерела стверджували, що українські війська завдали удару по Половинкину Луганської області (56 км на південний схід від Сватового) ракетами HIMARS.

Карта бойових дій в Україні 25 грудняКарта бойових дій в Україні 25 грудня Фото: www.understandingwar.org

Окупанти продовжували наступальні дії навколо Бахмута. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Бахмута, за 19 км на північний схід від Бахмута в районі Роздолівки та Бахмутського; і в межах 31 км на південь від Бахмута поблизу Північного та Ніу-Йорка.

Російський мілблогер заявив, що на східній околиці Бахмута йдуть запеклі бої між українськими військами та елементами групи Вагнера. де вже кілька днів точаться бої. Російські мілблогери стверджували, що російські сили також здійснили штурм на південь від Бахмута в районі Андріївки і що ведуться бої між російськими та українськими силами в межах 17 км на південь від Бахмута біля Опитного, Кліщіївки та Диліївки.

Рашисти продовжували наступальні дії в районі міста Авдіївка – Донецьк. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили наступ росіян у 27 км на південний захід від Авдіївки в районі Красногорівки, Водяного та Мар’їнки. 

Карта бойових дій в Україні 25 грудняКарта бойових дій в Україні 25 грудня Фото: www.understandingwar.org

Російські війська не проводили жодних підтверджених наземних атак на південній осі, але, можливо, розгортають техніку з Донецька на південній осі. 24 грудня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російські війська переправляють через Маріуполь у напрямку Бердянська Запорізької області незвично велику кількість бронетранспортерів і колон вантажівок для укріплення Мелітопольського фронту.

Карта бойових дій в Україні 25 грудняКарта бойових дій в Україні 25 грудня Фото: www.understandingwar.org

Росіяни завдали удару по житловому району Херсона з реактивної системи залпового вогню (РСЗВ "Град"), убивши щонайменше 10 і поранивши 55. Більшість, якщо не всі жертви були цивільними. Декілька російських джерел неправдиво стверджували, що українські сили завдали удару, щоб звинуватити російські сили. Одне російське джерело неправдиво стверджувало, що ця атака була повторною атакою під фальшивим прапором України, змодельованою за російським ударом "Точка У", який вбив 60 українських мирних жителів на вокзалі в Краматорську,

Російські  силовики  можуть створювати інформаційні умови, щоб виправдати націоналізацію ресурсів олігархів для спонсорування воєнних дій Росії. Українська розвідка продовжує припускати, що російські військові не дотримуються належних командних структур або процедур.

Російський СПЕЦНАЗ, ймовірно, проводить розвідку дельти Дніпра для вивчення української оборони в правобережній Херсонській області. Російська православна церква — пов’язана з Кремлем установа — попросила Кремль звільнити духовенство від мобілізації, незважаючи на активну підтримку війни президента Росії Володимира Путіна в Україні. Російські чиновники планують вивезти дітей із Горлівки та Донецька до Білорусі, можливо, як схему депортації українських дітей.

ISW представив новий розділ в оновленні для відстеження щоденних спостережуваних індикаторів і контріндикаторів, що відповідають поточному оцінюваному найнебезпечнішому курсу дій – російському вторгненню в Україну з Білорусі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах