В Україні шляхом дослідження створили портрет типової гомофобної людини

В Україні шляхом дослідження створили портрет типової гомофобної людини.

В Україні шляхом дослідження створили портрет типової гомофобної людини. Фото: detector.media

Події
25 грудня 2022 18:44

В Україні провели соціологічне дослідження щодо ставлення громадян до ЛГБТ+ спільноти та сформували типовий портрет гомофобного українця. Громадська організація "КиївПрайд" та Український центр соціального прогнозування проаналізували 503 людини, які залишали у соціальних мережах або під статтями українськх ЗМІ коментарі проти представників ЛГБТ.

За результатами дослідження стало відомо, як виглядає людина, яка займається поширенням мови ворожнечі до представників нетипової сексуальної орієнтації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Більшість громадян, які проявляють нетерпимість до представників ЛГБТ - це жінки. Серед усіх опитаних їх було 60,2%. 49,8% ймовірних гомофобних громадян працюють за наймом, 16,1% – безробітні, 9,9% – на пенсії, 9,3% - навчаються у вузах, решта - це підприємці, домогосподарі або мами у декретній відпустці.

Більше за всіх представників ЛГБТ+ поважають люди з вищою і незакінченою вищою освітою.

Дехто з опитаних не зізналися, що писали гомофобні коментарі або дописи у соцмережах. Більше 10% респондентів вважають інформування та поширення новин про ЛГБТ+ агресивною пропагандою, нав’язуванням думки і розбещенням молоді.

71,1% людей вважають, що проведення Маршу рівності потрібне і є цілком нормальним явищем для сучасного українського суспільства.

Майже всі опитані громадяни (91%) не підтримують легалізацію одностатевих шлюбів, про що раніше було створено петицію. Тоді її підписали 25 тисяч людей.

Половина опитаних людей, в основному чоловіків, вважають правильною думку радника голови Офісу президента Олексія Арестовича про те, що "ЛГБТ+ люди – девіантні". 

А висловлювання співачки Ірини Федишин про те, що "гомосексуальна поведінка є гріхом" підтримують 20,7% опитаних.  2,4% із цим висловлюванням не згодні.

77,1% респондентів заявили, що серед своїх знайомих вони не мають представників ЛГБТ+. Більше ніж половина опитаних людей зізналися, що припинили б спілкування з друзями або родичами, якби дізналися про їхню приналежність до ЛГБТ-спільноти.

54% людей відповіли що в цілому нормально ставляться до людей з нетрадиційними сексуальними поглядами. Про це також свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології. Зокрема, такої думки дотримуються заможні українці та люди з вищою освітою.

Чи підтримують люди думку, що ЛГБТ+ можуть служити у ЗСУ?

Думку, що представники ЛГБТ+ цілком в змозі служити в аврмії і захищати Україну пітримують 63,6%. 53,1% з них також впевнені, що ЛГБТ-люди повинні перебувати у лавах ЗСУ на рівні з іншими військовослужбовцями.

А от з думкою, що представники ЛГБТ+ вже виїхали з України і в ЗСУ недоброзичливо до них ставляться, згоден кожен п'ятий респондент.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні ще у червні ратифікували Стамбульську конвенцію, яка полягає у запобіганні домашньому насиллю. Тож за скоєння деяких злочинів такого типу призначатимуть кримінальну відповідальність. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах