В Україні можуть легалізувати одностатеві шлюби: люди підтримали петицію

В Україні можуть легалізувати одностатеві шлюби: люди підтримали петицію.

В Україні можуть легалізувати одностатеві шлюби: люди підтримали петицію. Фото: kovacevic - Depositphotos

Події
09 липня 2022 16:15

На Офіційному інтернет-представництві президента України 3 червня зареєстрували петицію, у якій висунули прохання легалізувати в Україні одностатеві шлюби. До завершення голосування за петицію ще є 56 днів, але за місяць вона встигла набрати 25 тисяч підписів, тож звернення має розглянути Володимир Зеленський.

Авторка петиції Анастасія Совенко написала, що у час, коли кожен день може бути останнім, людям однієї статі, які кохають один одного, потрібно дати можливість створити сім'ю й мати офіційний документ. Загалом, президента просять надати представникам ЛГБТ ті ж самі права, що й у традиційних пар.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Через те, що представники ЛГБТ-спільноти в Україні не мають права офіційно укладати шлюби, вони не можуть користуватися юридичними правами, як звичайні родини. До прикладу, вони не можуть оформлювати опіку над дітьми партнера або партнерки, мати доступ в реанімацію на випадок НП, отримати спадок та навіть поховати тіло свого партнера.

Окрім цього, легалізація одностатевих шлюбів, окрім вищезазначених прав, може підтвердити статус України як вільної та демократичної країни. 

Зазначимо, що одностатеві шлюби у світі вважаються нормальним явищем. Кого кохати - справа кожної людини і засуджувати її за це не можна. Наукові дані підтверджують, що вирішальний вплив на сексуальну орієнтацію людини чинять гени та умови, в яких розвивається ембріон під час вагітності. Діти, які виховуються в одностатевих родинах не мають ніяких відмінностей в поведінці, характері чи соціалізації від дітей з гетеросексуальних родин.

Гомофобія дуже поширена у Російській Федерації. Там навіть існують статті кримінального кодексу за "пропаганду гомосексуалізму", хоча такого поняття у світових документах немає.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Верховній Раді ратифікували Стамбульську конвенцію, яка гарантує кримінальну відповідальність психологічне та фізичне насильство та примусові дії, пов'язані з людським тілом. Захист прав представників ЛГБТ також є важливим пунктом цієї конвенції.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах