У Міненерго розповіли, чи відключатимуть світло у новорічні дні

У Міненерго розповіли, чи відключатимуть світло у новорічні дні.

У Міненерго розповіли, чи відключатимуть світло у новорічні дні. Фото: з доступних джерел

Події
27 грудня 2022 19:17

У перші святкові дні нового 2023 року Росія може знову спробувати завдати значного удару по енергосистемі України. Однак якщо нових атак та пошкоджень не буде, то українці проведуть кілька днів з безперебійним енергопостачанням.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Є таке відчуття, що насправді росіяни не відмовилися від обстрілів енергосистеми. Вони прив'язуються до певних дат. І, можливо, Новий рік — це одна з таких дат, коли вони спробують максимально завдати шкоди нашій енергосистемі", — зазначив Галущенко.

Він підкреслив, що масштаби можливого обстрілу чи збитків оцінити складно. Однак, зазначив він, покладає надії на Збройні сили, які, як показали останні обстріли, досить ефективно захищають небо над Україною.

З кожним днем ситуація в енергетичній сфері налагоджується: вдається збільшити виробництво електроенергії і доправити її до споживачів.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, кількість аварійних відключень у країні зменшується: зокрема, сьогодні, 27 грудня, вдалося повернути до мережі два блоки теплових електростанцій.

Масовий обстріл може статися будь-коли: сьогодні, завтра чи навіть напередодні Нового року. Хочу підкреслити: у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень, зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, яка ситуація з відключеннями у Києві і чому на вихідних у всього міста було світло.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах