Ситуація з відключеннями у Києві сьогодні, і чому на вихідних у всього міста було світло

Ситуація з відключеннями у Києві сьогодні, і чому на вихідних у всього міста було світло.

Ситуація з відключеннями у Києві сьогодні, і чому на вихідних у всього міста було світло. Фото: pexels.com

Транспорт та інфраструктура
26 грудня 2022 21:57

Як повідомили в енергетичній компанії YASNO, ситуація в енергопостачанні Києва сьогодні, 25 грудня, стабільна порівняно з попередніми днями. Усі райони міста мають світло, але екстрені відключення залишаються.

У столиці тривають ремонти енергетичної інфраструктури, багато пошкоджених вузлів не включено до мережі, тому що вони у процесі відновлення. Про це повідомив виконавчий директор YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через останні обстріли Києва на правому березі тепер є гостродефіцитні вузли передачі електроенергії. Через те, що перевантаження на вузли в останній тиждень було дуже велике, енергетики були змушені відключати всі три групи правобережного та північного районів міста.

На вихідних світла в будинках побільшало, ніж будні того тижня, з двох причин. По-перше, застосували тимчасові обхідні схеми, зменшили дефіцит енергії. Але через те, що вони тимчасові, повернутися до стабілізаційних графіків поки що неможливо. Друга причина – тепла погода на вихідних та зниження споживання на 10-15% порівняно з четвергом та п'ятницею.

Також Сергій Коваленко повідомив, що відключення часто відбуваються через локальне зношування автоматики. Щоб захистити мережу від перевантажень, відключаються автомати і в людей пропадає світло. Але диспетчери про це не знають, доки мешканці не подадуть заявку.

Перейти до чітких графіків відключення у Києві поки що неможливо, засмутив киян директор компанії у ці передноворічні дні.

Нагадаємо, у Києві відкрився перший автоковоркінг із супутниковим інтернетом. Власники машин зможуть у ньому працювати навіть у блекаут.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах