З початку року українська ППО збила 100% ворожих безпілотників

З початку року українська ППО збила 100% ворожих безпілотників.

З початку року українська ППО збила 100% ворожих безпілотників. Фото: Поліція Київської області

Події
03 сiчня 2023 11:08

З початку року Росія вже встигла запустити по території України декілька різних безпілотників. Наші сили протиповітряної оборони за дві доби збили усі дрони, які зайшли у повітряний простір України.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Національного телемарафону розповів, що 100% результату зі збиття ворожих повітряних цілей до цього ще не було ніколи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Юрія Ігната, за перші два дні 2023 року українська ППО збила 84 безпілотники, серед яких були іранські "Shahed" і російські "Орлани".

Речних Повітряних сил говорить, що "Shahed" частіше за все летять зі східного берега Азовського моря.

Щоб наші військові ще краще збивали ворожі дрони і ракети, потрібно і надалі покращувати системи ППО і посилено просити їх у країн-партнерів. Системи, які вже є на озброєнні України, показали свою ефективність, але їх треба більше. 

Юрій Ігнат розповів, що для збиття російських безпілотників у небо підіймалися навіть винищувачі. Тому нові сучасні літаки, як наприклад F16, також потрібні України, бо мають новітні радари та ракети.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що СБУ вже оголосила підозру першим двом представникам російського командування, які давали накази запускати ракети і безпілотники по території України. Один із них керував атаками з повітря, а інший - з моря.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах