Карта бойових дій в Україні 10 січня

Карта бойових дій в Україні 10 січня.

Карта бойових дій в Україні 10 січня. Фото: t.me/operativnoZSU

Події
10 сiчня 2023 08:08

У вівторок, 10 січня, в Україні розпочалася 321-ша доба повномасштабної війни, яку розпочала на нашій території Росія. Окупанти все частіше повідомляють про свої успіхи в Соледарі, але багато чого не договорюють, щоб зміцнити репутацію ПВК "Вагнер" як ефективної бойової сили. Але на справді частину міста контролюють Збройні сили України.

Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про денонсацію Конвенції Ради Європи про кримінальну відповідальність за корупцію та заявив про вихід Росії з Групи держав проти корупції. Попри це російське законодавство продовжуватиме боротися з корупцією.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 10 січня.

Карта бойових дій в Україні 10 січня.Карта бойових дій в Україні 10 січня. Фото: www.understandingwar.org

Днями на лінії фронту Сватове-Кремінна продовжилися бойові дії. Українські війська відбили російські атаки на Стельмахівку. Також російські війська атакували позиції українців поблизу Макіївки, Білогорівки та Червонопопівки. Окупанти перекинули в район Кремінної кілька десантних батальйонів і важку техніку для утримання лінії оборони, а командування ЗСУ, ймовірно, проводить ротацію сил на лінії Куп’янськ-Сватове та на Бахмутському напрямку.  Минулої доби запеклі бої ЗСУ та росіян тривали біля Діброви, тож українські війська досягли перемог у лісовій зоні біля Кремінної.

8 січня невідомі особи вчинили диверсію та замінували газопровід поблизу Лутугиного на Луганщині. Це спричинило вибух, у результаті чого 13 000 людей залишилися без газу. Імовірно, це була робота українських партизанів.

Карта бойових дій в Україні 10 січня.Карта бойових дій в Україні 10 січня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська наразі не повністю контролюють Соледар, але ситуація в місті надзвичайно складна, у деяких районах просуваються "вагнерівці". Українські війська зберігають контроль над підприємством "Артемсіль" і північною частиною Соледару. За минулу добу ЗБУ відбили російські атаки на Соледар, Красну Гору, Підгороднє та Роздолівку.

На Бахмутському напрямку українські війська зупинили просування росіян на Бахмут, Кліщіївку та Залізне. Російські сили, натомість, досягли незначних успіхів у районі Опитного.

Російські війська продовжували наземні атаки біля Донецька 8 та 9 січня. Вони атакували поблизу Водяного, Первомайського та Красногорівки. 5-та бригада "ДНР" обстріляла у Мар'їнці українські позиції, використавши запалювальні боєприпаси, які заборонені для використання у бойових діях Конвенцією про певні види звичайної зброї.

Карта бойових дій в Україні 10 січня.Карта бойових дій в Україні 10 січня. Фото: www.understandingwar.org

Росіяни продовжують зміцнювати свої позиції на лівому березі Херсонської області. Вони перекидають військову техніку в Генічеський район і використовують димову завісу, щоб приховати розвантаження військової техніки в Новоолексівці. Також 8 та 9 січня російські війська продовжували регулярні обстріли міста Херсона та його околиць, використовуючи заборонену запалювальну зброю.

Російські окупанти продовжують зводити оборонні укріплення біля Мелітополя в напрямку Криму, зокрема вони встановили протитанкові укріплення "Зуби дракона" на трасі Мелітополь-Джанкой між Вовчанським і Червоним.

ЗСУ продовжували обстрілювати російські війська на півдні України. Вибухи лунали на заводі "Гідромаш", деи базувалися російські війська. Так ЗСУ завдали ударів по двох складах армії РФ у Мелітополі. Також знищення техніки окупантів триває у Токмаку, Енергодарі та Михайлівці. Вибухи також чули на окупованій Росією території в Новій Каховці, Олешках, Голій Пристані, Скадовську та Залізному Порту.

Російські війська продовжували вести регулярні обстріли районів Запорізької, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

Карта бойових дій в Україні 10 січня.Карта бойових дій в Україні 10 січня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах