В Україні провели унікальну операцію із видалення гранати з тіла людини

В Україні провели унікальну операцію із видалення гранати з тіла людини.

В Україні провели унікальну операцію із видалення гранати з тіла людини. Фото: t.me/annamaliar

Події
10 сiчня 2023 11:52

Військові лікарі під час війни навчилися робити нереально важкі операції, чим рятують життя людей. Медики навчилися працювати в надскладних умовах без світла, а також виймати з людського тіла речі, які, здавалося б, повнинні були вбити постраждалого миттєво.

Так в Україні вперше із тіла військового дістали гранату.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про небезпечну, але вдалу операцію розповіла заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Нещодавно у Вінниці один із найдосвідченіших лікарів-хірургів Збройних сил України Андрій Верба видалив із тіла військовослужбовця гранату ВОГ, яка не розірвалася. Завдяки цьому вдалося зберегти життя воїна.

Операцію проводили в присутності двох саперів, які контролювали безпеку процесу. Хірург проводив втручання без електрокоагуляції, адже бойова граната могла здетонувати у будь-який момент.

В Україні провели унікальну операцію із видалення гранати з тіла людини.В Україні провели унікальну операцію із видалення гранати з тіла людини. Фото: t.me/annamaliar

За словами Ганни Маляр, оперативне втручання пройшло успішно. Поранений військовослужбовець живий і проходить подальшу реабілітацію та відновлення.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав про хірургів, які дістали із пульсучого серця українського військового уламок бойового снаряду. Його швидко доставили до Києва із фронту і почали надскладну операцію. Втручання завершилося успішно і хоробре серце захисника продовжило битися.

Також ми писали, що екстрені операції в Україні будуть робити навіть під час можливого блекауту. Для цього більшості українських медзакладів надали генератори, запас води та палива. А планові операції наразі рекомендують перенести, якщо це можливо. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах