Будівництва не буде: що пропонують зробити на місці будинку на Жилянській

Що пропонують зробити на місці будинку на Жилянській

Що пропонують зробити на місці будинку на Жилянській фото: informator.ua

Події
12 сiчня 2023 16:51

Заступник міського голови Київа Микола Поворозник пропонує знести постраждалий від російської атаки історичний будинок на вулиці Жилянській.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode писав, що під час масованої ракетної атаки 17 жовтня один з дроныв-камікадзе зруйнував будинок на вулиці Жилянські, 116. На жаль, вибухом була зруйнована приблизно половина будівлі. Загинула молода пара, яка очікувала на дитину, та літня жінка.

18 жовтня активісти створили петицію з проханням відновити історичний будинок. Проте комісія Київради з питань охорони культурної спадщини відхилила її. Вибухом було зруйновано 50% будинку, тому його відновлення неможливе.

Мешканцям будинку на Жилянській запропонували переселитися у новобудову за Червоним Хутором. Проте люди відмовились. Вони вимагають відновити вцілілу частину будівлі.

Наразі Заступник міського голови Київа Микола Поворозник  повідомив, що місці історичного будинку нічого будувати не будуть. Відновити будівлю також неможливо, бо експерти не підтримують цю ідею. Тому він пропонує створити на цьому місці сквер та поставити пам'ятний знак на честь загиблих там людей, пише ТСН.

— Будинок старий, в ньому деревинні перекриття, його просто неможливо відбудувати. І нічого на його місці будувати не будуть — там замала для цього ділянка. Ніякого будівництва там не буде, — каже Поворозник.

Наразі влада розглядає рішення та пропозиції, запропоновані мешканцями цього будинку.

За словами Поворозника, у Києві залишилось три невідремонтованих будинки, які отримали значні пошкодження в наслідок ракетних ударів. Це два будинки у житловому комплексі "Львівський квартал", де ремонт продовжать після поліпшення погодних умов, та будинок на Жилянській.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах