Чи можлива повторна висадка десанту РФ на околицях Києва: відповідь ЗСУ

Чи можлива повторна висадка десанту РФ на околицях Києва: відповідь ЗСУ.

Чи можлива повторна висадка десанту РФ на околицях Києва: відповідь ЗСУ. Фото: radiosvoboda.org

Події
16 сiчня 2023 14:16

У Білорусі російські винищувачі розпочали проводити навчання. У зв'язку із цим українці почали говорити про загрозу нового наступу на Київ та висадки російського десанту в столичному регіоні. За ситуацією на аєродромах Білорусі пильно стежать українські військові. У разі будь-якої загрози вони будуть оперативно реагувати і готові зупиняти ворога, адже за рік вони набрали необхідний для цього досвід.

Окрім висадки десанту, люди переживають стосовно ймовірності просування військ Росії до України з Білорусі. Збройні Сили України вже роблять певні дії, щоб цьому запобігти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про ймовірність висадки десанту РФ на околицях Києва розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, українські військові з розвідки постійно моніторять ситуацію на навчаннях у Білорусі. Вони повідомляють, що зараз ознак підготовки РФ до нового наступу на Київ немає, величезного угрупування військ на території РБ не спостерігається.

Також Юрій Ігнат розповів, що небезпеки немає й у переміщені восьми винищувачів та чотирьох транспортних літаків РФ до Білорусі. Речник Повітряних сил ЗСУ вважає, що, можливо, росіяни проводять ці навчання для перегрупування військ чи перекидання ще якихось додаткових сил.

Станом на сьогодні повторна висадка російського десанту на околицях Києва - це зовсім нереалістичний сценарій. Але якщо ворог піде на такі кроки, то зараз ЗСУ вже готові швидко відбити атаку. Рік тому українські військові не очікували такого зухвалого ходу від РФ.

- Тоді не вдалося захопити, не вдасться і зараз. Тепер пролетіти просто так до столиці і висадити десант з Іл-76 не вдасться жодним чином, і до кордону не вдасться долетіти. Тут можна спати спокійно, - запевнив Юрій Ігнат.

Військові мінують шляхи ймовірного наступу росіян на півночі Київської області

Інженерно-саперні підрозділи ЗСУ вже займаються нарощуванням рубежів оборони та створюють систему інженерних загороджень на півночі Київщини. Про це повідомила пресслужба Сухопутніх військ.

Вони облаштовують на місцях мінні поля проти танків. Мінують ті шляхи, через які може пройти російська техніка та де може просуватися противник. Таким чином російські війська  не зможуть швидкого вклинитися у бойові порядки наших підрозділів та зайти вглиб України.

Для мінування фахівці використовують міни, які були на озброєнні України до повномасштабного вторгнення, а також міни, які нам надіслали західні країни-партнери.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що через військові навчання Росії та Білорусі, які триватимуть із 16 січня по 1 лютого, в Україні можуть почастішати повітряні тривоги. Ворожі літаки будуть часто підійматися у повітря на території РБ, тому існуватиме загроза ймовірної ракетної атаки. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах