Олексій Арестович сказав, що ракету у Дніпрі збила ППО: подробиці скандалу

Олексій Арестович сказав, що ракету у Дніпрі збила ППО: подробиці скандалу.

Олексій Арестович сказав, що ракету у Дніпрі збила ППО: подробиці скандалу. Фото: соцмережі

Події
15 сiчня 2023 10:04

Після ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі 14 січня багато офіційних осіб прокоментували подію. Осторонь не залишився і позаштатний радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович. Він сказав, що будинок було зруйновано ракетою, яку на шляху до цілі невдало підбила українська протиповітряна оборона. Це він сказав, незважаючи на заяви вищого військового командування України про пряме влучання в дев'ятиповерхівку ракети Х-22.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав про трагедію, яка сталася у суботу на вулиці Набережна Перемоги у Дніпрі. Під час повітряної тривоги ворожа ракета влучила у багатоквартирний будинок, де перебували люди. Унаслідок цього повністю зруйновано під'їзд, загинув 21 мешканець. Понад 200 дніпрян залишилися без житла. Руїни будинку розбирали усю ніч, роботи на місці продовжуються і зараз.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У інтерв'ю з російським журналістом Марком Фейгіним, Олексій Арестович вчора чітко зазначив, що влучання ракети у будинок сталося через те, що її невдало підбила ППО.

Фейгін запитав, чи була можливість збити цю ракету? Арестович на це відповів, що була і її дійсно збила ППО. Через це вона впала на під'їзд і вибухнула.

Пізніше Олексій Арестович написав у своїх соціальних мережах, що ніхто не буде вірити російським ЗМІ і їхнім спробам перекинути на Україну провину за влучання в будинок у Дніпрі. Він нагадав, що попри заяви РФ про збиті українською ППО ракети над територією Польші, ніхто не став звинувачувати в цьому нашу країну.

Далі він написав, що багатоповерхівку у Дніпрі зруйнувала російська ракета типу Х-22, а не наша ППО. 

- Жодна ракета ППО і близько не могла б заподіяти й половини таких руйнувань, - зазначив у дописі Арестович.

За словами мера Дніпра Бориса Філатова, ракету не підбивала наша ППО, це було пряме влучення:

- Кажу чесно, як перед Господом Богом, ракетний удар був прямий. Жодної ППО, - написав Філатов, коментуючи заяви росіян про те, що під'їзд зруйнувала українська ракета.

Він додав, що російські військові "стріляють по площам", адже мають не точні ракети.

Коментар ЗСУ щодо влучання російської ракети у Дніпрі

У Повітряному командуванні "Схід" зазначили, що під час учорашнього ракетного нападу на Дніпропетровщину українська ППО збила 6 ворожих ракет. Але ракету Х-22, яка насправді є важкою для знищення силами ППО, на жаль не вдалося збити, адже технічно це не можливо зробити наявними на озброєнні зенітними ракетними комплексами.

За даними Командування Повітряних Сил ЗСУ 14 січня РФ випустила п'ять крилатих ракет Х-22 із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 із Курської області та з акваторії Азовського моря. Одна з них влучила у будинок у Дніпрі. У Збройних сил немає жодних сумнівів, що будинок зруйнувала саме ракета Х-22. Маса бойової частини цієї ракети складає близько 950 кілограмів, а максимальна дальність – до 600 кілометрів. Такі ракети можуть збити 
лише зенітні ракетні комплекси Patriot PAC-3 чи SAMP-T, які у переспективі нададуть Україні.

Раніше ми розповідали, що такою ж ракетою влітку росіяни влучили у торговий центр "Амстор" у Кременчуці, де загинуло багато українців. У результаті цього ТЦ також отримав масштабні руйнування, як і будинок у Дніпрі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах