Киянка, яка народила трійню на Новий рік розповіла, як почуваються діти

Киянка, яка народила трійню на Новий рік розповіла, як почуваються діти.

Киянка, яка народила трійню на Новий рік розповіла, як почуваються діти. Фото: tsn.ua

Події
16 сiчня 2023 15:18

У Києві у новорічну ніч під час ворожої атаки народилися троє малят в однієї мами. Через два тижні після народження їх виписали і зараз родина намагається облаштували своє життя в однокімнатній квартирі у Києві. Ірина Жайворонок - мама трійнят - розповіла, що зараз вона та діти почуваються добре.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, що Ірина народила дітей у пологовому будинку №5 міста Києва. Діти мали з'явитися на світ передчасно, тож було вирішено робити кесарів розтин. На думку мами, це трапилося через стрес на тлі російських атак на столицю. Народжувати їй довелося також у підвалі під час атаки дронами. Вона чула гул літаків і вірила в захист ППО та ЗСУ. Малюків назвали Матвій, Владислав та Богдан. З їхнім батьком Ірина не живе, тож не наполягає, щоб він дуже ними опікувався.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

13 січня Ірину та її трьох діток виписали з пологового. Мама розповіла журналістам ТСН, що хлопчики за час перебування у реанімації почали набирати стабільну вагу. Спочатку малюки важили небагато - 2 460, 2 180 та 2 010 грамів. А зараз їхня вага сягає 2 500, 2 200 та 2 100 грамів відповідно. Киянка розповіла, що їх довго виписували через те, що дітям довго робили документи.

У пологовому молоду родину зустріли батько дітей, рідна сестра та тітка Ірини. Мама жінки чекала їх вдома, бо в той день погано себе почувала.

Ірина Жайворонок розповіла, що вона не очікувала від родичів якихось сюрпризів, бо тримала на руках трьох діток, але рідні все ж таки подарували їй святковий настрій.

Киянка, яка народила трійню на Новий рік розповіла, як почуваються діти.Киянка, яка народила трійню на Новий рік розповіла, як почуваються діти. Фото: tsn.ua

Тітка і майбутня хрещена мама з трійнятами. || Фото: Киянка, яка народила трійню на Новий рік розповіла, як почуваються діти. || Фото: tsn.uaТітка і майбутня хрещена мама з трійнятами. Фото: Киянка, яка народила трійню на Новий рік розповіла, як почуваються діти. Фото: tsn.ua


Із київської мерії Ірину та дітей ще ніхто не привітав. Матусю навідували тільки журналісти. Допомога від місцевої влади не завадила б жінці та дітям, адже вони будуть жити в однокімнатній квартирі, а коли малюки підростуть, то такого помешкання їм буде мало. Проте зараз родина вже облаштувалася вдома, діти добре їдять і сплять.

- Я не дуже й розраховувала на підтримку влади, бо в країні війна, - говорить мама трійні.

Киянка, яка народила трійню на Новий рік розповіла, як почуваються діти.Киянка, яка народила трійню на Новий рік розповіла, як почуваються діти. Фото: tsn.ua

Раніше влада Києва надавала житло батькам, у яких народжувалася трійня. Але чи роблять це під час війни - невідомо.

Вдома хлопчики пережили перший у житті потужний ракетний обстріл Києва. Це сталося 14 січня, коли місто двічі атакували російські ракети. Ірина говорить, що було страшно. Під час першої тривоги вона з малечею спускалася в підвал, але з 8 поверху з трьома дітьми на руках кожну тривогу спускатися важко. Тому, коли сирена лунала вдруге, мама з дітьми чекали на відбій в загальному коридорі.

Раніше ми писали, що під час повітряної тривоги 14 січня киянка провела свято Дня народження свого сина у метрополітені. Матуся не дозволила ворогам зіпсувати дитині свято, тож разом з братом іменинника привітала його на східцях метро. У родини із собою були святкові ковпачки та кульки у кольорах українського прапора. Таке святкування, мабуть, підняло настрій і іншим людям, які перебували у той момент на станції.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах