В авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС: нові подробиці

В авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС: нові подробиці.

В авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС: нові подробиці. Фото: t.me/verkhovnaradaukrainy

Події
18 сiчня 2023 11:16

Кількість жертв через падіння гвинтокрила у Броварах суттєво зросла. У Повітряних силах України розповіли деталі щодо того, який вертоліт впав сьогодні зранку у Броварах. На жаль, вертоліт український. Від очевидців стали відомі також і попередні причини падіння. Також з'явилася офіційна інформація про те, що на борту вертольота перебував Денис Монастирський, Євген Єнін та Юрій Лубкович. На жаль, усі вони загинули.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що біля багатоповерхівки і школи у Броварах 18 січня впав вертоліт. Фотографії із місця події швидко поширилися у мережі, інформацію підтвердили й офіційні особи. Відомо, що через падіння літального апарату є багато постраждалих та загиблі. Деталі події досі встановлюються, на місці працюють всі екстрені служби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Речник Повітряних сил України розповів у ефірі Національного телемарафону, що вертоліт використовувася для потреб ДСНС України. Під час падіння гвинтокрил виконував завдання.

Станом на 10:30 відомо, що у авіакатастрофі загинуло 15 людей, серед яких троє дітей. Постраждало 25 українців, з них 10 - діти. Вони перебувають у лікарні. Рятувальна операція на місці падіння гвинтокрила триває.

У числі загиблих є офіційні особи України - керівництво Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко. Він написав, що внаслідок падіння гвинтокрила загинув міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. В ОП повідомили, що керівництво МВС летіло на гвинтокрилі у відрядження в одну з "гарячих" точок фронту.

В авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС і діти: нові подробиці.В авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС і діти: нові подробиці. Фото: соцмережі

Загалом на борту вертольота було дев'ять загиблих.

Згідно з попередньою версією слідства, причиною авіакатастрофи в Броварах була помилка пілота. Очевидці розповідають, що вертоліт зробив три кола у повітрі над супермаркетом, полетів у центр міста, почав різко падати і загорівся. Інша версія події - через туман пілот не побачив будівлю і різко спланував вгору та втратив управління. Офіційна версія буде відома пізніше.

Юрій Ігнат розповів, що розслідування причини авіакатастрофи не триватиме 1-2 дні.

- Думаю, буде створена державна комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт впав, - каже він.

Імовірно, у Броварах впав вертоліт Super Puma, який Україні надали закордонні партнери. У мережі з'явилися кадри його польоту за кілька хвилин до падіння.

Також внаслідок падіння зруйновано частину будівлі навчального закладу.

В авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС і діти: нові подробиці. В авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС і діти: нові подробиці. Фото: Фото: t.me/ssternenko

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах