У Київському зоопарку живуть врятовані на війні папужки (фото)

У Київському зоопарку живуть врятовані на війні папужки.

У Київському зоопарку живуть врятовані на війні папужки. Фото: facebook.com/zoo.kyiv.ua

Події
05 лютого 2023 08:20

Київський зоологічний парк загальнодержавного значення часто рятує тварин, які потрапили в зону активних бойових дій та окупації. Порятунком наших менших братів вони займаються з початку повномасштабної війни. Загалом за увесь час тут вилікували і поселили близько 400 врятованих тварин. Київзоо продовжує знайомити містян із "жителями", яких врятували на війні. Так вони розповіли про сімох папуг жако, яких врятувалит навесні 2022 року.

Тварин, які потребували допомоги, співробітники зоопарку знаходили у різних місцях: когось привезли із зон бойових дій, когось залишили люди, а когось знайшли на вулиці. Також в Київському зоопарку живуть ті тварини, які були врятовані із рук "невідповідальних власників".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фотографії щасливих пернатих Київзоо показав на сторінці у Facebook.

Співробітники розповідають, що сімох переляканих папуг жако до них привезли співробітники поліції. Вони потребували лікування, яке їм швидко надали ветеринари та орнітологи. У зоопарку пернатим забезпечили комфортні умови у "хатинці", яку турботливо змайстрували співробітники. Після тривалої реабілітації та карантину папуги переїхали у зимовий Пташник зоопарку.

Папуги жако досить великі птахи - вони виростають до 30-35 сантиметрів і живуть до 50 і більше років. Здоров'я птахів залежить від умов, у яких вони живуть. Причиною хвороб для них може стати недотримання гігієни, температурного режиму та неправильне харчування. Ці пернаті, як правило, мають хороший імунітет, але можуть передчасно загинути через недбале поводження.

Папуги харчуються за ретельно підібраним раціоном, що складається зі спеціального гранульованого корму збагаченого усіма необхідними вітамінами та мінералами. Окрім цього ці пташки полюбляють фрукти, плоди і насіння.

Коли температура повітря на вулиці стане комфортною для тропічних птахів, їх хочуть переселити до великого вуличного вольєру, де навесні вони зможуть насолоджуватися теплим сонечком, свіжим повітрям та навколишньою зеленню. У Київзоо також планують, що папуги можуть порадувати співробітників і гостей потомством.

У Київському зоопарку живуть врятовані на війні папужки.У Київському зоопарку живуть врятовані на війні папужки. Фото: facebook.com/zoo.kyiv.ua

У Київському зоопарку живуть врятовані на війні папужки.У Київському зоопарку живуть врятовані на війні папужки. Фото: facebook.com/zoo.kyiv.ua

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що декілька українських чотирилапих стали популярними під час війни. За рік їхня кількість збільшилася. Тішить той факт, що навіть у складний час ми знаходимо позитив у найзворушливіших історіюх про тварин.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах