У Києві посадовці організували та "кришували" заклади розпусти

У Києві посадовці організували та "кришували" заклади розпусти.

У Києві посадовці організували та "кришували" заклади розпусти. Фото: t.me/kyiv_pro_office

Події
05 лютого 2023 09:28

Нещодавно правоохоронці Київської міської прокуратури за сприяння керівництва Нацполіції та МВС України викрили керівництво Департаменту міграційної поліції в організації та "кришуванні" закладів розпусти на території столиці. У масштабне угрупування сутенерів входило 15 осіб. Окрім цього вони організовували борделі в інших регіонах України та за кордоном.

Розслідування встановило, що діяльність злочинної організації очолював заступник керівника Департаменту міграційної поліції Нацполіції України. Разом із двома спільниками він створив розгалужену мережу салонів надання інтимних послуг за гроші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, для скоєння протиправної діяльності, зловмисники орендували квартири в центральних районах Києва. До "роботи" долучали дівчат віком від 18 до 30 років. На цих місцях "робітниці" обслуговували чоловіків, надаючи їм інтимні послуги.

Організатори закладів розпусти відвозили дівчат до "замовників" навіть під час комендантської години. Їхніми водіями були люди, які мали спецільні перепустки для пересування містом у нічний час - працівники поліції, органів державної влади та держаних підприємств.

До діяльності організації також залучили керівницю одного із структурних підрозділів Головного управління Нацполіції у Києві. Вона мала завдання закривати такі ж самі салони, щоб не було конкуренції, залучати дівчат звідти до роботи в її салоні. Пізніше вона почала створювати власну мережу борделів.

Злочинна група посадовців надавала елітні ескорт-послуги, у тому числі, для клієнтів за кордоном. Заступник керівника Департаменту міграційної поліції, імітуючи виконання покладених на його підрозділ завдань, ініціював проведення обшуків у осіб, які могли бути причетні до сутенерства та в ході проведення слідчих дій "вербував" їх.

Правоохоронці провели понад 30 обшуків за адресами розташування борделів та за місцями проживання і роботи їхніх організаторів. За фактом порушення ч. 3 ст. 255, ч. 2 ст. 302 і ч. 3 ст. 303 КК України було затримано 15 осіб. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

У Києві посадовці організували та "кришували" заклади розпусти.У Києві посадовці організували та "кришували" заклади розпусти. Фото: t.me/kyiv_pro_office

Уже пройшло перше судове засідання над організаторами борделів. Печерський районний суд Києва заарештував заступника керівника Департаменту міграційної поліції на два місяці без права внесення застави. Ще трьох "вербувальників дівчат" заарештували з можливістю внесення застави сумою по 800 тисяч гривень.

У Києві посадовці організували та "кришували" заклади розпусти.У Києві посадовці організували та "кришували" заклади розпусти. Фото: t.me/kyiv_pro_office

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що подібна історія в столиці сталася у 2016 році. Тоді на підтримці незаконних місць розпусти піймали двох співробітників поліції Києва. Вони отримували хабарі від організаторів борделів, щоб їх "кришували". За свої "послуги" копи просили 250 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах