Карта бойових дій в Україні 12 лютого

Карта бойових дій в Україні 12 лютого.

Карта бойових дій в Україні 12 лютого. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
12 лютого 2023 07:50

Сьогодні, 12 лютого, в Україні розпочалася 354-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. У ніч з 10 на 11 лютого російські війська завдали повітряних, ракетних, повітряних і морських ударів по півдню України. Повідомлення про кульмінацію та тактичні невдачі російських військ навколо Вугледара, ймовірно, ще більше послабили віру російської ультранаціоналістичної спільноти в те, що російські війська здатні розпочати вирішальний військовий крок.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 12 лютого.

Українські військові чиновники та російські провоєнні націоналісти применшують здатність Росії розпочати масштабний широкомасштабний наступ у Донецькій області за нинішніх обставин російських збройних сил.

Карта бойових дій в Україні 12 лютого.Карта бойових дій в Україні 12 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Повідомляється, що російські сили продовжували наступальні операції на північний захід від Сватового на тлі суперечливих тверджень про просування росіян 11 лютого.

У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Кремінної, Шепилового (8 км на південь від Кремінної) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної). 

Карта бойових дій в Україні 12 лютого.Карта бойових дій в Україні 12 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжують віддавати перевагу наступальним операціям у Донецькій області. Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний 11 лютого повідомив голові Об’єднаного начальника штабу США генералу Марку Міллі, що російські війська щодня проводять до 50 атак у напрямку міста Донецька та проводять постійні атаки навколо Бахмута. Залужний заявив, що навколо Вугледаря та Мар’їнки тривають запеклі бої, українським військам вдалося повернути втрачені позиції в Донецькій області.

11 лютого російські війська продовжили наступальні дії в районі Бахмута. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що за минулу добу між російськими та українськими військами в районі Бахмута відбулося 39 бойових зіткнень. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Бахмута, Красної Гори (6 км на північ від Бахмута) та Іванівського (6 км на захід від Бахмута).

Карта бойових дій в Україні 12 лютого.Карта бойових дій в Україні 12 лютого. Фото: www.understandingwar.org

11 лютого російські війська не проводили жодних підтверджених наземних атак на півдні України. Окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов стверджував, що українські війська посилили диверсійно-розвідувальні дії вздовж лінії фронту в Запорізькій області. Рогов також висловив незмінну стурбованість тим, що українські сили готуються до можливого майбутнього контрнаступу.

Російські війська, ймовірно, осушують Каховське водосховище на північ від окупованої Запорізької області. NPR  повідомляло, що російські війська навмисно відкрили шлюзи Каховського водосховища відразу після того, як вони підірвали дамбу під час відходу із західного (правого) берега Херсонської області.

Карта бойових дій в Україні 12 лютого.Карта бойових дій в Україні 12 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Українські офіційні особи повідомили, що російські війська продовжують накопичувати живу силу на східному (лівому) березі Херсонської області. Радник Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань заявив, що російські війська продовжують стягувати живу силу для забезпечення діяльності правоохоронних органів і не готуються до наступу.

Фінансист групи Вагнера Євгеній Пригожин 11 лютого підтвердив, що група Вагнера припинила вербування в російських в’язницях у зв’язку із закінченням терміну дії домовленості між Вагнером і, ймовірно, Міністерством оборони Росії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах