Карта бойових дій в Україні 13 лютого

Карта бойових дій в Україні 13 лютого.

Карта бойових дій в Україні 13 лютого. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
13 лютого 2023 07:06

Сьогодні, 13 лютого, в Україні розпочалася 355-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські чиновники продовжували сумніватися в здатності російських військ розпочати широкомасштабні стратегічні наступальні операції в Україні.  

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 13 лютого.

Росія відновила здатність проводити окремі інформаційні кампанії на підтримку конкретних стратегічних цілей і адаптувати ці кампанії для пом’якшення невдач на полі бою та створення умов для майбутніх запланованих операцій.

Російський президент Володимир Путін, ймовірно, підтримав свій власний наратив перед вторгненням про те, що Захід не підтримуватиме Україну, а натомість намагатиметься підтримувати добрі відносини з Росією, підживлюючи його надії на швидку перемогу в Україні. [5]  Незабаром Путін зрозумів, що війна затягнеться через нездатність його військових досягти вирішальних перемог і дивовижну (для нього) рішучість України чинити опір, а також через дивовижну (для нього) готовність Заходу підтримати опір України. 

Карта бойових дій в Україні 13 лютого.Карта бойових дій в Україні 13 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Росія формує інформаційний простір у рамках підготовки до наступальних операцій, щоб перешкодити Україні в утриманні бойової ініціативи чи підготовці до наступу. Росія також використовує інформаційні кампанії, щоб стримати Захід від підтримки контрнаступальних зусиль України та використання російських військових невдач.

осійські інформаційні кампанії на початку вторгнення спиралися на посилення припущення про те, що Росія володіє «другою за величиною армією у світі» з передовими військовими можливостями. Ці інформаційні операції мали на меті ввести в оману Захід і Україну, що будь-які перекидання військової техніки будуть неактуальними, оскільки Україна не зможе протистояти наступальним операціям, що стрімко розгортаються з різних напрямків, і буде вразливою для російського нападу. Наприклад, на початку березня 2022 року Кремль погрожував, що Росія розглядатиме триваючі поставки західної військової допомоги Україні як законні військові цілі.

Усі ці інформаційні кампанії підтримуватимуть головні стратегічні цілі Кремля щодо відокремлення Заходу від України, стримування або затримки постачання західних військових засобів і загалом підриву підтримки Заходом України та згуртованості західної коаліції. 

Карта бойових дій в Україні 13 лютого.Карта бойових дій в Україні 13 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Російські джерела стверджували, що російські війська продовжують наступ на північний захід від Сватового.  Російські війська продовжували наступальні операції навколо Кремінної, за повідомленнями, у цьому районі відбулося 23 бойових зіткнення. 

Карта бойових дій в Україні 13 лютого.Карта бойових дій в Україні 13 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжували наземні атаки в районі Бахмута, Авдіївки та Вугледара. 

Карта бойових дій в Україні 13 лютого.Карта бойових дій в Україні 13 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Українські офіційні особи повідомили, що російські сили в Херсонській області не мають можливостей розпочати повномасштабний наступ, підтверджуючи попередні оцінки ISW.

Представник Головного управління військової розвідки України (ГУР) Вадим Скібіцький заявив, що українські чиновники вважають, що російські чиновники відкладуть заплановану другу хвилю мобілізації через збереження проблем, пов'язаних з першою хвилею мобілізації. 
Російські джерела заявили, що Росія може побудувати базу Чорноморського флоту в окупованому Маріуполі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах