В "Охматдиті" провели унікальну урологічну операцію новонародженому

В "Охматдиті" провели унікальну урологічну операцію новонародженому.

В "Охматдиті" провели унікальну урологічну операцію новонародженому. Фото: МОЗ України

Події
15 лютого 2023 13:03

У київській лікарні "Охматдит" лікарі успішно провели операцію хлопчику, який народився з дефектом передньої черевної стінки та відсутністю передньої стінки сечового міхура.

Екстрофія сечового міхура трапляється один раз на 50 тисяч немовлят, повідомляє Міністество охорони здоров’я. Ця патологія вважається найскладнішою у дитячій урології.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одразу після народження дитина потрапила до Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", до відділення хірургії новонароджених.  У пацієнта була тотальна епіспадія (патологія геніталій, коли уретра повністю відсутня), патологія кісток тазу, міхурово-сечовідний рефлюкс та відсутність яєчок в калитці.

Медики визначили, що малюку необхідна операція з формування сечового міхура та зведення лонних кісток, однак зробити це вдалося лише за 5 місяців, коли дитина досягла необхідної ваги в 5 кг. 

В "Охматдиті" провели унікальну урологічну операцію новонародженому.В "Охматдиті" провели унікальну урологічну операцію новонародженому. Фото: МОЗ України

Команда урологів сформувала сечовий міхур та зробила пластику шийки сечового міхура, щоб дитина в майбутньому утримувала сечу, звела лонні кістки тазу, опустили яєчка в калитку й зробила пластику пахових двобічних гриж. Операція тривала 4 години.

"Наступним кроком буде етапна корекція статевого члена, коли дитина досягне 1,2 року",— діляться лікарі Максим Пономаренко та Аліна Пузько.

В "Охматдиті" провели унікальну урологічну операцію новонародженому.В "Охматдиті" провели унікальну урологічну операцію новонародженому. Фото: МОЗ України

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що лікарі столичного "Охматдиту" врятували 3-річного хлопчика, який проковтнув магніти та понад місяць жив з ними.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах