Мережа "Ашан" постачала товари російським військовим: розслідування

Мережа " Ашан " постачала товарами російських військових: розслідування.

Мережа " Ашан " постачала товарами російських військових: розслідування. Фото: auchan.ua

Події
17 лютого 2023 23:48

Під виглядом гуманітарної допомоги мережа супермаркетів "Ашан", розташована в Росії, надсилала товари для російських військових, які перебувають на окупованій українській території. Товари нібито надсилалися цивільним особам, а насправді вони йшли російським військовим. Крім того, "Ашан" допомагав військкоматам у РФ набирати мобілізованих.

Шокуючі факти про всесвітньо відому торговельну мережу "Ашан", яка має французьке походження, були оприлюднені у розслідуванні, яке провели спільно видання The Insider, Le Monde та Bellingcat.

Товари йшли на окуповані території не лише зі складів супермаркетів. Також у магазинах товари збирали волонтери – в "Ашанах" діяли пункти збору "гуманітарної допомоги для Донбасу". Відбувалося це відразу у багатьох регіонах Росії.

За деякими товарами, нібито для постраждалих цивільних, було зрозуміло, що вони призначені військовим. У них входили сигарети (вони не можуть бути гуманітаркою), а шкарпетки великих розмірів, бритви та запальнички вказували на те, що вони призначені тільки для чоловіків. При цьому в "гумпомощи" від "Ашана" не було нічого для жінок чи дітей.

Частина посередників-юросіб, через які оформлялися закупівлі, пише "Економічна правда", навіть не приховували від журналістів, які проводили розслідування, що товари йдуть саме російським військовим.

Ще одне вкрай неоднозначне рішення російського "Ашана" - вони збирали та передавали дані про співробітників у російські військкомати, і навіть допомагали військовим видавати повістки своїм працівникам.

Вже була заява української доньки компанії "Ашан", в якій йдеться, що вони шоковані вищеописаною інформацією. Українська філія звернулася до головного офісу у Франції, але там поки що заперечують інформацію про постачання російським військовим.

Окрім "Ашана", у подібних постачаннях підозрюється й інша французька мережа - "Леруа Мерлен".

Нагадаємо, нещодавно в Одесі затримали агента РФ, який хотів отримати за свою діяльність квартиру у Криму.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах