Киянин із СІЗО провернув оригінальну аферу

Шахрай віддавав "липового" собаку Фото:pexels.com

Шахрай віддавав "липового" собаку Фото:pexels.com

Події
19 лютого 2023 15:22

Винахідливий аферист опублікував оголошення про те, що він хоче передати "в добрі руки" собаку породи шпіц за умови, що новий господар сплатить контейнер для тварини та послуги перевезення.

Про це повідомляє Vgorode із посиланням на правоохоронців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, до Шевченківського управління поліції звернулося кілька місцевих жителів із заявами про те, що якийсь "продавець" собаки породи шпіц обманним шляхом заволодів їх грошима. Слідчі розпочали досудове розслідування та завдяки їхній компетентній роботі шахрая вдалося розшукати.

Як виявилося, на злочин пішов киянин, який, перебуваючи в СІЗО, примудрився протягом тижня вчинити кілька аналогічних злочинів.

Чоловік розмістив оголошення на спеціалізованому сайті про те, що він віддасть у добрі руки собаку породи шпіц. Декілька довірливих громадян відгукнулися на оголошення та зв'язалися з "продавцем" по телефону. Вони домовилися про те, що власник безоплатно передасть їм собаку породи шпіц, але потрібно було сплатити контейнер для тварини та послуги перевезення.

Так як аферист не мав банківської картки на руках, то він залучив до афери свою знайому - саме її номер картки було вказано у листуванні з потенційними "покупцями".

Таким чином, 31-річний шахрай обдурив кількох людей та заволодів майже п'ятьма тисячами гривень. Як повідомили у прес-службі Поліції Києва, наразі його засуджено до п'яти років ув'язнення за пограбування.

Затриманому оголосили про підозру у скоєнні повторного злочину, а саме – шахрайства. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах