В Україну завезли заражену курятину з Польщі, небезпечні сири з Франції та отруйні фрукти з Бразилії

В Україну потрапили неякісні продукти Фото: pixabay.com

В Україну потрапили неякісні продукти Фото: pixabay.com

Події
21 лютого 2023 18:09

У курячому м'ясі фахівці виявили сальмонеллу, у сирах – бактерії лістеріозу, а у лаймах із Бразилії – диметоат.

Про це повідомили у прес-службі Державної служби України з безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, відомо, що у сирах із Франції (сорт - "Гаперон") з пастеризованого молока (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France), які були доставлені до Києва, виявили дуже небезпечну бактерію - Listeria monocytogenes - збудника тяжкого інфекційного захворювання на лістеріоз. Симптоми хвороби включають діарею, підвищену температуру, головний біль і м'язові спазми.

Особливо небезпечна хвороба для людей з ослабленим імунітетом та вагітних. Клінічні прояви лістеріозу – менінгіт, менінгоенцефаліт, сепсис, викидень, перинатальні інфекції та гастроентерит, – повідомили у відомстві.

Крім цього в столицю були завезені небезпечні лайми, в яких виявилася речовина диметоат (експортер: Brasfresh Importacao E Exportacao LTDA, оптовик: Anaco Greeve International, Netherlands).

Варто розуміти, що диметоат є отрутою, яка застосовується для захисту рослин від комах. Він шкідливий для здоров'я при вдиханні та ковтанні. Після його вживання в людини може розвинутись асфіксія.

Також у польській курятині від виробника Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, яка потрапила до Черкас, була виявлена сальмонела.

Сальмонельоз - це небезпечне інфекційне захворювання, яке протікає з ураженням органів шлунково-кишкового тракту. Заразитися цією недугою може людина будь-якого віку, проте найважче сальмонельоз протікає у дітей – для них це захворювання може стати летальним.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах