Помер комбат "Азова" Олег Мудрак, який восени повернувся з російського полону

Помер комбат "Азова" Олег Мудрак, який восени повернувся з російського полону.

Помер комбат "Азова" Олег Мудрак, який восени повернувся з російського полону. Фото: instagram.com/_mudrak.d_

Події
22 лютого 2023 23:32

В Україні помер командир 1-го батальйону полку "Азов" Олег Мудрак, який брав участь у боях на "Азовсталі" у Маріуполі та потрапив там у російський полон.

Про трагічну новину повідомив його племінник Данило. Український захисник помер учора увечері, 21 лютого. Точна причина смерті не розголошується, однак за непідтвердженими даними, у нього не витримало серце.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що у травні 2022 року Олег потрапив до російського полону, де перебував близько півроку. За цей час він пережив тортури, знущання та теракт у Оленівці. 21 вересня 2022 року його вдалося повернути додому, проте мав очевидні проблеми зі здоров'ям.

Мережу тоді облетіла фотографія з порівнянням, у якому стані Олег здався в полон і яким він став після нього. Через жахливі умови та тортури в полоні боєць втратив багато ваги і мав виснажений вигляд.

Помер комбат "Азова" Олег Мудрак, який восени повернувся з російського полону фото 1Помер комбат "Азова" Олег Мудрак, який восени повернувся з російського полону фото 1

Племінник Мудрака зазначив, що його дядько горів цим життям, насолоджувався та запалював серця всіх людей навколо.

- Він зробив усе можливе, щоб я став таким, яким я є. Тому він ніколи не зникне з моєї голови та серця. Він завжди казав, що не хотів, щоб його смерть була "святом сліз". Хотів, щоб разом зібралися його люди та посміхаючись згадували найкращі моменти, пов'язані з ним, - пише Данило.

Відомо, що Олег Мудрак стояв на захисті України із 2014 року. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну він разом із своїми побратимами захищав Азовсталь, після чого провів у російському полоні 100 днів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах