На Київщині поліція Польщі провела секретну операцію: що відомо

Секретна операція поліцейських із Польщі: Фото: wiadomosci.wp.pl

Секретна операція поліцейських із Польщі: Фото: wiadomosci.wp.pl

Події
23 лютого 2023 19:41

Як виявилось, 98 польських поліціянтів понад п'ять місяців поспіль брали участь у надсекретній місії, яка проходила на українських деокупованих територіях.

Місія польських поліцейських, як пише видання Wirtualna Polska, розпочалася після звернення українців до членів групи ATLAS.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як стало відомо, на Київщині співробітники поліції Польщі протягом п'яти місяців проводили спеціальну операцію – вони розміновували місцевість. Їм вдалося знешкодити понад 2000 вибухонебезпечних предметів, які несли смерть.

Особовий склад польської поліції у кількості 98 співробітників брав участь у секретній операції з розмінування території України, звільненої від російських окупантів. Секретність місії була пов'язана з тим, що в українських військах не вистачає саперів, а фахівці НАТО не могли допомогти через ймовірну негативну реакцію РФ.

Секретна операція поліцейських із Польщі: Фото: wiadomosci.wp.plСекретна операція поліцейських із Польщі: Фото: wiadomosci.wp.pl

Інформація про надсекретну місію польських силовиків стала доступною вже після їхнього повернення додому. З метою безпеки деталі операції не розголошувалися.

Місія розпочалася після того, як влада України звернулася до країн - членів об'єднання антитерористичних підрозділів ЄС (ATLAS) із проханням направити до країни своїх фахівців. Однак із 38 країн в Україну прибули лише сапери з Польщі. Саме вони протягом п'яти місяців планомірно розмінували деокуповані території.

У штаб-квартирі поліції було ухвалено рішення про припинення місії. На це вплинула розвідувальна інформація про запланований наступ РФ на територію України. У середу, 22 лютого, усі члени польського контингенту повернулися до Польщі.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах