ЗМІ відшукали чоловіка, який наводив артилерію ЗСУ на ворога у Гостомелі

ЗМІ відшукали чоловіка, який наводив артилерію ЗСУ на ворога у Гостомелі.

ЗМІ відшукали чоловіка, який наводив артилерію ЗСУ на ворога у Гостомелі. Фото: Obozrevatel

Події
27 лютого 2023 19:17

У перші дні повномасштабного вторгнення у Гостомелі точилися бої за місцевий аеродром. Через нерівні сили до вечора першого дня його захопили російські солдати, проте ЗСУ допоміг якийсь Руслан, який організував групу опору і наводив українську артилерію на скупчення ворога.

З 24 лютого 2022 року він організував опорний пункт в одній із недобудов біля аеродрому та передавав українським бійцям координати окупантів. З даху огляд був ідеальним, проте вибору був.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Руслан допомагав ЗСУ коригувати вогонь по російських солдатах у Гостомелі.Руслан допомагав ЗСУ коригувати вогонь по російських солдатах у Гостомелі. Фото: ТСН

Перший годинник допомагав із наведенням вогню ЗСУ та дрон, але російські військовослужбовці швидко заглушили сигнал. Тоді українські захисники покладалися на дані Руслана та його соратників, яких у групі налічувалося до 30 осіб, повідомляє "ТСН".

Артилерія ЗСУ била здалеку за позиціями росіян, тому ворог зрозумів, що десь поряд є коригувальник, розповів товариш Руслана Геннадій, який також допомагав з коригуванням вогню. Оскільки з'ясувати точне місце розташування навідників було складно, ворожі гелікоптери облітали периметр аеропорту і обстрілювали навколишні будівлі навмання в надії знайти їх. Тож група ризикувала, але не сумнівалася у своєму рішенні допомагати ЗСУ.

– У будь-якому випадку ми показали, що ми є, це необхідно. У всіх тактичних підручниках книгах пишеться: якщо ви зустріли ворога, необхідно зустріти його щільним вогнем. Там люди, а люди бояться, вони розуміють, що їх бачать, ними стріляють, - розповів Геннадій.

Через навідників окупанти не почувалися вільно і не вирушили одразу до Києва. Тож команда коригувальників дотримала ворога до приходу українських бойових підрозділів та допомогла знищити частину ворожих вертольотів.

Руслана в мережі прозвали "коригувальником з народу" та "очами Гостомелю". Однак виявилося, що він не просто народний месник, а досвідчений боєць із позивним "РЕМ". Він брав участь у багатьох боях, зокрема й у Донецькому аеропорту. Однак під час "місії" у Гостомелі він офіційно не був військовослужбовцем.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах