"ПВК Редан" у Києві: біля "Гулівера" попередили бійку з учасниками руху

"ПВК Редан" у Києві: біля "Гулівера" попередили бійку з учасниками руху.

"ПВК Редан" у Києві: біля "Гулівера" попередили бійку з учасниками руху. Фото: regionews.ua

Події
28 лютого 2023 16:16

Учора ввечері, 27 лютого, у Києві мало не сталася бійка із представниками руху "ПВК Редан". Поліція заздалегідь прибула на місце, де міг статися конфлікт, і припинила його.

Нагадаємо, рух "ПВК Редан" з'явився у Росії у вересні 2022 року. Учасники РФ спілкуються в паблику у соціальній мережі " ВКонтакте ". Популярність "Редана" набрала лише зараз, у лютому 2023 року, коли представники субкультури почали влаштовувати масові бійки із футбольними фанатами у московських торгових центрах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тепер цей "тренд" дістався й українських підлітків. Представників нового руху помітили вже у Полтаві, Дніпрі, Івано-Франківську, Одесі, Львові, Харкові та Києві. У Львові підлітків, що б'ються, довелося рознімати кільком патрулям поліції. На щастя, в Одесі, Харкові та Києві про плани молоді довідалися заздалегідь і правоохоронці прибули на місце "зустрічі" до того, як щось сталося.

Докладніше про цей рух ми раніше писали в нашому матеріалі.

Так, у Києві ювенальні поліцейські, аналітики столичного головного управління поліції, оперативники та дільничні встигли запобігти конфлікту. Представники руху "ПВК Редан" зібралися біля ТЦ Gulliver у Печерському районі Києва, проте побитися з "опонентами" не встигли.

Поліцейські прибули на місце та взяли підлітків у "кільце". Вони затримали присутніх для встановлення осіб та з'ясування обставин.

У коментарі "Вечірньому Києву" прес-секретар Печерського управління поліції Оксана Тищенко розповіла, що всього затримали 59 осіб віком від 16 до 25 років. Усіх перевірили та відпустили. З батьками неповнолітніх зв'язалися щодо бесіди.

Батьків просять спілкуватися з дітьми, звертати увагу на їхню поведінку, коло спілкування та способи проведення часу.

А провокації масових бійок серед молоді та підлітків вони назвали спробою російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах