Карта бойових дій в Україні 1 березня

Карта бойових дій в Україні 1 березня.

Карта бойових дій в Україні 1 березня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
01 березня 2023 07:28
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 1 березня, в Україні розпочалася 371-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська досягли тактичних успіхів у північному Бахмуті та продовжують наземні атаки навколо Бахмута та в районі Авдіївка-Донецьк.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 1 березня.

Крім того, російські війська здійснили обмежені наземні атаки поблизу Сватового та Кремінної та, ймовірно, намагались наступати на північ від Кремінної.

Українські офіційні особи продовжують повідомляти про потенційну підготовку Росії до відновлення наступальних операцій у Запорізькій та Херсонській областях, хоча ISW не спостерігає ознак того, що російські сили планують відновити активні бойові дії на цих напрямках.

Схоже, що російська влада посилює просування інформаційних операцій під хибним прапором, намагаючись відвернути увагу від відсутності відчутних здобутків на полі бою та уповільнити надання західних танків та іншої допомоги напередодні очікуваних українських контрнаступів.

Заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кал заявив, що у США немає жодних ознак того, що російські сили будуть застосовувати ядерну зброю в Україні.

Карта бойових дій в Україні 1 березня.Карта бойових дій в Україні 1 березня. Фото: www.understandingwar.org

28 лютого російські війська здійснили обмежені наземні удари поблизу Кремінної. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу самого Кремінного, Макіївки, Невського, Площанки, Діброва та Білогорівка. Російський військовий блогер стверджував, що хоча російські війська в Луганській області все ще мають ініціативу, штурми в Луганській області невдалі, підтверджуючи попередню оцінку ISW про те, що наступу російських військ у Луганській області бракує достатніх резервів для збільшення масштабу або інтенсивності наступу.

Карта бойових дій в Україні 1 березня.Карта бойових дій в Україні 1 березня. Фото: www.understandingwar.org

28 лютого російські війська продовжили наземні атаки поблизу Бахмута та досягли тактичних успіхів у Бахмуті. ЗМІ, пов'язане з групою "Вагнера" RIAFAN 27 і 28 лютого опублікував кадри, на яких видно, як "вагнерівці" ходять по північному Бахмуту біля залізничної станції Ступки та магазину "Сади Бахмута", вказуючи на те, що "Вагнер" просунувся в північному Бахмуті. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські атаки на сам Бахмут; на північ від Бахмута поблизу Дубово-Василівки, Оріхово-Василівки, Берхківки, Ягідного, Васюківки, Богданівки; на захід від Бахмута поблизу Часів Яр; і на південний захід від Бахмута біля Білої Гори.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що ситуація в Бахмуті ускладнюється, а командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зауважив, що ПВК "Вагнера" дедалі активніше залучає до наступу в цьому районі свої найбільш підготовлені штурмові підрозділи. Російські військові блогери стверджували, що "вагнерівці" намагаються наступати на центр Бахмута з півночі в районі станції Ступки та з позицій на східній околиці Бахмута. Крім того, російський військовий блогер зазначив, що окупаційні війська наступають на Богданівку, щоб загрожувати трасі Хромове-Бахмут. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 лютого, показують, як українські війська завдають ударів по позиціях "Вагнера" біля Іванівського, а російський військовий блогер стверджує, що російські війська продовжують наступ на саме Іванівське. На кадрах, знятих українським військовим у Часовому Яру, видно потужний вогонь по населеному пункту.

У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки біля Кам'янки; на північно-західній околиці м. Донецьк біля м. Первомайське; Красногорівка, Невельське; та на південно-західній околиці Донецька поблизу Мар’їнки та Первомайського. Російські військові блогери стверджують, що російські війська прорвали українську оборону в Побєді та закріпилися в Мар’їнці. У Генштабі України детально розповіли про успішний удар по російському угрупованню в Мар’їнці, під час якого було знищено 5 танків і 7 БМП.

28 лютого російські війська не проводили жодних підтверджених наземних ударів на заході Донецької області. У Генштабі України зазначили, що російські війська продовжували невизначені наступальні дії на західному напрямку Донецької області. Російський військовий блогер стверджував, що елементи російської морської піхоти ведуть бої в напрямку Вугледара з району Микліських дач і в межах самого Вугледара, хоча ISW не спостерігає візуального підтвердження російських військ у Вугледарі.

Карта бойових дій в Україні 1 березня.Карта бойових дій в Україні 1 березня. Фото: www.understandingwar.org

Український Генштаб повідомив, що російські війська тримають оборону в Запорізькій і Херсонській областях, але намагаються створити умови, які дозволять російським військам вести наступ на окремих невизначених ділянках цієї ділянки фронту.

Російські війська продовжували регулярні обстріли на захід від Гуляйполя та в Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях. Українські джерела повідомляли, що російські війська завдали ударів по м. Херсон, Очаків Миколаївської області та Нікополь Дніпропетровської області.

Карта бойових дій в Україні 1 березня.Карта бойових дій в Україні 1 березня. Фото: www.understandingwar.org

Карта бойових дій в Україні 1 березня.Карта бойових дій в Україні 1 березня. Фото: www.understandingwar.org
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах