У Києві з'явиться сучасна система оповіщення населення про загрози

Нова система оповіщення з'явиться у Києві. Фото: Володимир Кличко

Нова система оповіщення з'явиться у Києві. Фото: Володимир Кличко

Події
02 березня 2023 15:51

У столиці буде вдосконалено та модернізовано систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Як зразок взято системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі.

Про це повідомив у своїх соціальних мережах мер Києва Володимир Кличко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Важливо, що нова система оповіщення зможе працювати близько тижня без електропостачання. Це можливо, тому що нові сучасні системи мають власне резервне обладнання та управляються автономно з використанням штучного інтелекту.

Отже, навіть якщо всі оператори зв'язку вийдуть з ладу, то ця система безперебійно працюватиме і сповіщатиме населення про надзвичайні ситуації.

Нова система оповіщення з'явиться у Києві. Фото: Володимир КличкоНова система оповіщення з'явиться у Києві. Фото: Володимир Кличко

Нова автоматизована система оповіщення, крім формування сигналу "Увага всім!" дозволяє виконати адресне – індивідуально на кожен гучномовець – повідомлення для громадян залежно від типу надзвичайної ситуації, її масштабу та прогнозу розвитку.

- Перші об'єкти реконструйованої системи – 15 точок оповіщення – вже протестували у Деснянському районі столиці. А за два тижні до них додадуться ще 12. Загалом у Деснянському районі передбачено встановити 47 точок оповіщення, а загалом по Києву – 630, - повідомив Володимир Кличко.

Процес модернізації ніяк не вплине на надійність функціонування існуючої системи оповіщення городян, яка продовжує працювати в штатному режимі.

Також повідомляється, що загальна вартість проекту становитиме близько 400 млн. гривень. Завершити всі роботи з монтажу нових систем оповіщення планується завершити до кінця 2024 року.

Нова система оповіщення з'явиться у Києві. Фото: Володимир КличкоНова система оповіщення з'явиться у Києві. Фото: Володимир Кличко

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах