Ким був загиблий на фронті Да Вінчі, якого згадував у своїй промові Зеленський

Так Вінчі на фронті.

Так Вінчі на фронті. Фото: instagram.com/dmitrokotsiubailo

Події
07 березня 2023 20:16
Автор: Дарья Кунец

Да Вінчі - легендарний український військовий, який бився з росіянами і загинув у віці 27 років.

Про загибель відомого українського військовослужбовця повідомив у своєму традиційному вечірньому виступі Володимир Зеленський, президент України. Він був командиром підрозділу ДУК ПС "Вовки Да Вінчі", його справжнє ім'я – Дмитро Коцюбайло.

Батьківщина Дмитра – західна частина України, він народився 1995 року в Івано-Франківській області. Такий позивний у нього виник через те, що він закінчив художній коледж.

З юних років він був громадським активістом, у юному віці він уже брав участь у Революції гідності. Воював на фронті він з літа 2014 року - тоді він вступив до складу Добровольчого корпусу "Правий сектор". Бойове хрещення він отримував під Авдіївкою та Пісками. 2021 року Да Вінчі став Героєм України, причому він був першим у країні з добровольців, хто удостоївся цього високого звання.

Коли трапилося повномасштабне російське вторгнення, він воював у підрозділі "Вовки Да Вінчі" у Запорізькій області, а згодом - на Донбасі. Він займався як штурмовими діями, так і веденням вогню по противнику з артилерії.

Загинув Да Вінчі під Бахмутом.

Дівчиною загиблого була депутат Київради Аліна Михайлова.

Ось як сказав про нього Президент: "Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером та сміливістю України".

Нагадаємо, у Києві вулицю Славгородську назвали на честь Дениса Антипова. Це український перекладач, педагог, громадський активіст та учасник російсько-української війни, який загинув у бою біля села Довгенське Ізюмського району.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах