У Києві ще одну вулицю назвали на честь загиблого захисника України

У Києві ще одну вулицю назвали на честь загиблого захисника України.

У Києві ще одну вулицю назвали на честь загиблого захисника України. Фото: zmina.info

Події
13 листопада 2022 08:58

У Києві продовжується процес дерусифікації. Об'єкти інфраструктури, назва яких пов'язана з Росією чи її партнерами, перейменовують. Так у столиці України вже змінили назви понад 180 об'єктів.

У Дарницькому районі також перейменували вулицю. Тепер вона названа на честь українського захисника, який загинув у травні в боях за Харківську область.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Перейменування торкнулося вулиці Славгородської, яка була названа на честь міста в Білорусі. Київська міська рада повідомила, що у травні експертна комісія порекомендувала включити цю вулицю до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з РФ або її сателітами.

Кияни мали змогу обрати нову назву в електронному голосуванні в додатку "Київ Цифровий". Було обрано нову назву цієї вулиці. Найбільшу кількість голосів ( 7 354) набрала пропозиція назвати вулицю Славгородську на честь Дениса Антіпова.

Денис Антіпов - український перекладач, педагог, громадський активіст та учасник російсько-української війни, який, на жаль, загинув у бою поблизу села Довгеньке Ізюмського району.

Народився Герой України 30 червня 1989 року в Івано-Франківську. У 2012 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Корейська мова та література і переклад". Працював викладачем кафедри мов і літератур Далеко Сходу та Південно-Східної Азії Навчально-наукового інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка.

З 24 листопада 2013 року активно брав участь у Революції Гідності, а у лютому 2015 року пішов воювати у складі 5-тої батальйонно-тактичну групу 81 ОАеМБр. Брав участь в боях під Донецьким аеропортом, на промзоні Авдіївки, на Світлодарській дузі. Денис також був засновником бізнес-проектів з виробництва сувенірів, покликаних забезпечити роботою ветеранів російсько-української війни.

Депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Славгородської на вулицю Дениса Антіпова. Мешканцям не треба змінювати документи, в яких зазначено вулицю. Усі вони залишаються чинними. За бажанням перереєстрацію місця проживання можна зробити під час заміни паспорта чи вклеювання нового фото.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що цього тижня у Києві було перейменовано понад 10 вулиць. Нові назви з'явилися у всіх районах міста, окрім Шевченківського. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах