Мешканці Святошинського району Києва розповіли подробиці ранкового обстрілу

Мешканці Святошинського району Києва розповіли про подробиці ранкового обстрілу.

Мешканці Святошинського району Києва розповіли про подробиці ранкового обстрілу. Фото: Київська міська прокуратура

Події
09 березня 2023 13:58

Сьогодні вночі та вранці, 9 березня, РФ випустила територією України 81 ракету. Частина з них летіла у напрямку Києва, але майже все вдалося збити. Завдяки силам ППО було знищено 34 ракети та 4 безпілотники.

Одна аеробалістична ракета типу "Кинжал" все ж таки потрапила в об'єкт інфраструктури в Голосіївському районі Києва. Вибухи також було чути у Святошинському районі та на лівому березі столиці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Святошинському районі через вибух почалася пожежа на стоянці у дворі житлового будинку. У Нацполіції розповіли, що п'ять автомобілів повністю згоріли, ще 15 – були пошкоджені. Осколками було поранено троє людей, яким оперативно надали допомогу медики. Також було пошкоджено фасади будинків, розташованих біля місця вибуху.

Мешканці Святошинського району Києва розповіли про подробиці ранкового обстрілу.Мешканці Святошинського району Києва розповіли про подробиці ранкового обстрілу. Фото: Дарина Коломієць/Суспільне

Один із очевидців ранкового обстрілу у Святошинському районі поділився подробицями обстрілу з журналістом "Україна зараз". Чоловік розповів, що він живе у будинку, який був пошкоджений вибуховою хвилею. Він вийшов на прогулянку із собакою близько 06:00 і за годину повертався додому, як над його головою у напрямку будинку пролетіла ракета. Потім пролунав вибух і киянин зрозумів, що це сталося на його подвір'ї.

Хоч сам чоловік не постраждав, але внаслідок вибуху згоріла його машина. Це він побачив, як прибіг до будинку. За його словами, на неї впали уламки ракети. Рятувати автомобіль було вже пізно, тож він чекав на приїзд спецслужб.

Ще один житель Святошинського району Євген розповів "Суспільному", що спочатку він почув звук ракети, що летить, і через 20 секунд прогримів потужний вибух. Через це з підвіконь упали вазони. Потім він із рідними вийшов на вулицю, щоб подивитися, що відбувається. На той момент чотири машини вже горіли, а медики надавали допомогу постраждалим.

За його словами, одній жінці в руку потрапив уламок ракети, її одразу госпіталізували.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах