У Києві судитимуть злочинців, які торгували гуманітаркою

У Києві судитимуть злочинців, які торгували гуманітаркою. Фото: freepik.com

У Києві судитимуть злочинців, які торгували гуманітаркою. Фото: freepik.com

Події
13 березня 2023 13:10

Зловмисники у складі злочинного угруповання займалися продажем гуманітарної допомоги, а також присвоювали собі благодійні пожертвування, які призначалися для допомоги ЗСУ.

Торговцям гуманітаркою загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років із конфіскацією майна. Про це повідомили у прес-службі Київської обласної прокуратури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурори Київської обласної прокуратури направили до Шевченківського районного суду Києва обвинувальний акт щодо трьох учасників організованого злочинного угруповання, які продавали гуманітарку та присвоювали собі благодійні пожертви.

Як виявилося, зловмисники продавали медикаменти та продукти, які як гуманітарна допомога призначалися військовим ЗСУ та жителям постраждалих від війни регіонів.

Зловмисники торгували гуманітаркою. Фото: Київська обласна прокуратураЗловмисники торгували гуманітаркою. Фото: Київська обласна прокуратура

Злочинці організували благодійний фонд, під прикриттям якого вони отримували пожертви та гуманітарну допомогу від різних підприємств та організацій.

Продукти та медикаменти злочинці продавали через продовольчі магазини, аптеки та фізичних осіб-підприємців. Гроші з рахунку благодійного фонду вони знімали через підконтрольні ФОПи.

Загалом зловмисники продали гуманітарки та використали для власних потреб благодійні пожертвування на суму майже 800 тисяч гривень.

Трьом учасникам злочинного угруповання повідомили про підозру у скоєнні злочину. Торгівцям гуманітаркою загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років із конфіскацією майна.

Зловмисники торгували гуманітаркою. Фото: Київська обласна прокуратураЗловмисники торгували гуманітаркою. Фото: Київська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах