Українці у Європі: зарплати та вакансії від лідерів ринку працевлаштування VAV Synergy

Українці у Європі: зарплати та вакансії від лідерів ринку працевлаштування VAV Synergy.

Українці у Європі: зарплати та вакансії від лідерів ринку працевлаштування VAV Synergy. Фото: VAV Synergy

Події
24 березня 2023 10:00

З початком повномасштабного російського вторгнення велика кількість українців виїхала до європейських країн. Це кардинально змінило ринок праці українців у Європі, оскільки людям не лише довелося тікати від війни, а й забезпечувати себе в нових країнах. Відома українська компанія орієнтована у своїй діяльності на ринок працевлаштування за кордоном VAV Synergy розповіла, як змінилися умови працевлаштування та можливості для українських біженців за минулий рік.

Зростання кількості вакансій та заробітних плат

У 2022 році життя українців кардинально змінилося, а різке посилення міграційних процесів докорінно змінило ситуацію і на європейському ринку праці. З перших днів війни одночасно спостерігалися два протилежні процеси:

  1. Багато українських працівників почали звільнятися з роботи в європейських компаніях і повертатися додому, щоб захистити свою країну та родини. Роботодавці не мали працівників і потребували нових, а закриття вакансій за участю українських чоловіків стало дедалі більш проблематичним через заборону виїзду чоловіків з України.
  2. Біженці, які потребували роботи, почали прибувати до країн ЄС. Але це переважно жінки з дітьми, для яких було не так вже й багато вакансій. Це був новий виклик, який вимагав швидких і ефективних рішень.

Але в компанії VAV Synergy одразу вирішили, що зроблять усе можливе, щоб допомогти українцям, які потребують роботи в Європі. В результаті, за 2022 рік VAV Synergy вдалося не тільки зберегти показники довоєнного періоду, але й посилити їх.

Українці у Європі: зарплати та вакансії від лідерів ринку працевлаштування VAV Synergy.Українці у Європі: зарплати та вакансії від лідерів ринку працевлаштування VAV Synergy. Фото: VAV Synergy

Як бачимо зі статистики, на кінець 2022 року заробітна плата для українців у Європі збільшилася приблизно на $100 порівняно з початком року. Це враховуючи усі складнощі, такі як:

  • Значний потік мігрантів затримав оформлення багатьох документів. Наприклад, PESEL - запрошення на роботу в Польщу;
  • Зміни трудового законодавства в різних країнах, які не завжди правильно трактувалися працівниками;
  • Стрімко зростаючий попит на роботу для жінок і сімейних пар з дітьми;
  • Поява безлічі компаній-шахраїв, які використовують стресовий стан українців, заманюючи їх на нелегальну роботу й позбавляючи соціального забезпечення, медичного страхування та юридичної підтримки, які є такими важливими під час роботи в ЄС.

Найбільший попит роботодавців у європейських країнах у 2022 році був на такі спеціальності:

  • будівництво (маляри, штукатури, плиточники, гіпсокартонщики, монтажники вікон та сонячних панелей, укладачі кабелю, різноробочі тощо);
  • працівники у складські приміщення, пакувальниці товарів і т.д;
  • кур'єри;
  • працівники сфери послуг (офіціанти, продавці, кухарі, прибиральники, гіди, бармени, кондуктори тощо);
  • працівники у сільськогосподарський сектор (сезонна робота);
  • покоївки, доглядальниці, няньки;
  • прибиральниці, посудомийки;
  • перукарки.

Обрано лідерів з працевлаштування в Європі

До того ж, минулого року компанія VAV Synergy стала переможцем в номінації “Кращі експерти з працевлаштування за кордоном” за версією аналітичного центру Вибір Країни, а також отримала нагороду як лідер ринку працевлаштування в Україні за версію Ukrainian Business Award.

"Ми розуміємо, як важливо для українців сьогодні мати можливість заробляти в Європі та фінансово підтримувати Україну, тому у 2022 році команда особливо активно надавала клієнтам наші експертні послуги. Дякуємо за виявлену довіру, але не збираємося на цьому зупинятися! Попереду ще багато роботи."
- Руслан Ваврійчук, засновник VAV Synergy.

Українці у Європі: зарплати та вакансії від лідерів ринку працевлаштування VAV Synergy.Українці у Європі: зарплати та вакансії від лідерів ринку працевлаштування VAV Synergy. Фото: VAV Synergy

VAV Synergy має команду висококваліфікованих спеціалістів - менеджерів, бухгалтерів, юристів та інших спеціалістів, які постійно тримають руку на пульсі законодавчих змін та практичних рішень проблем працевлаштування в країнах ЄС. Фахівці компанії проконсультують з усіх питань оформлення документів та офіційного працевлаштування за кордоном.

Отримати інформацію про найсвіжіші вакансії можна у телеграм-каналі компанії, а отримати безкоштовну консультацію, або заповнити анкету кандидата можна на офіційному сайті. Знайдіть потрібну роботу просто і швидко з допомогою VAV Synergy!

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах