Авіакатастрофа у Броварах: сім'ям загиблих виділять гроші на купівлю житла

Авіакатастрофа у Броварах: сім'ям загиблих виділять гроші на купівлю житла.

Авіакатастрофа у Броварах: сім'ям загиблих виділять гроші на купівлю житла. Фото: УНІАН

Події
29 березня 2023 10:51

Сім'ям, які втратили своїх близьких через нещодавню авіакатастрофу в Броварах, допоможуть з покупкою власного житла.

Передісторія

Нагадаємо, 18 січня біля школи та житлового будинку у місті Бровари люди почули вибух. Як з'ясувалося пізніше, на цьому місці впав гелікоптер ДСНС, який виконував робочий виліт. Відомо, що внаслідок авіакатастрофи загинуло 14 людей, а 25 осіб отримали поранення. Серед них були й діти. На борту вертольота знаходилося керівництво Міністерства внутрішніх справ України та екіпаж. Усі вони загинули. Міністра МВС Дениса Монастирського та його колег поховали 21 січня на Байковому цвинтарі у Києві.

Також, на жаль, через авіакатастрофу загинула маленька дівчинка разом із мамою. У момент падіння вони зайшли в садок, який згодом був зруйнований уламками вертольота. Пізніше стали відомі їхні імена – 5-річна Мілана та її мати Олена Пономаренко. Того трагічного ранку чоловік Олександр чекав у машині дружину, яка повела дочку до дитсадка. Старша 13-річна дочка Єва залишилася вдома. Трагедія сталася прямо в Олександра на очах, але він до останнього сподівався, що його близьких відвезли до лікарні, але, на жаль, ці сподівання не справдилися.

У тій авіакатастрофі ще загинула мати трьох дітей Марина Грановська. На момент падіння Марина якраз виходила із закладу, проте не було відомо, чи встигла вона вийти на вулицю чи залишалася у будівлі.

3 березня стало відомо, що дані з "чорної скриньки" гелікоптера, який розбився у Броварах, вже розшифрували та передали слідству.

Допомога родичам загиблих

Учора, 28 березня, на засіданні постійної депутатської комісії з бюджетних питань у Броварах розглядалося питання щодо допомоги родичам жертв авіакатастрофи. Йшлося про виплату разової матеріальної допомоги на купівлю житла сім'ям Грановських та Пономаренка, передає "Трибуна Бровари".

З'ясувалося, що вони не мають свого житла і мешкають зараз разом із батьками. Однак обидві сім'ї ще до трагедії стояли на квартирному обліку.

Третя родина, у якої загинула мати, забезпечена своїм житлом і такої допомоги не потребує.

Родина Грановських, яка втратила матір, планує придбати трикімнатну квартиру. Після смерті дружини Марини Анатолій залишився один із дітьми 16-ти, 5-ти та 4-х років.

Олександр Пономаренко, який втратив свою дружину Олену та 5-річну доньку Мілану, залишився з 13-річною донькою Євою. Вони хочуть купити власну двокімнатну квартиру.

Разову матеріальну допомогу на купівлю житла виділять із бюджету громади. Обговорювалося питання щодо виплати 3,5 мільйонів гривень.

Комісія одноголосно підтримала проект рішення, тож тепер остаточне рішення мають ухвалити на сесії міської ради.

Також обговорювалося питання про реабілітацію за кордон постраждалих через падіння гелікоптера дітей та вихователів. Наразі обговорюється можливість відправити дітей на оздоровлення до Хорватії, а вихователям можуть запропонувати взяти по одному члену своєї родини та вирушити на оздоровлення до Карпат.

Надалі розглянуть можливість повторної поїздки дорослих на реабілітацію.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах