В Києві екскур'єр Glovo переслідує та погрожує замовниці: подробиці

В Києві екскур'єр Glovo переслвдує та погрожує замовниці.

В Києві екскур'єр Glovo переслвдує та погрожує замовниці. Фото:depositphotos.com

Події
02 квiтня 2023 12:43

У Києві вже колишній кур'єр Glovo погрожує зґвалтуванням та вбивством 25-річній дівчині. Жертва переслідування виявилась не єдиною. 

Про це розповіла сама постраждала, блогерка Ксенія Шевченко, пише ТСН.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Дівчина зазначила, що 4 березня замовляла продукти додому через службу доставки. Кур'єр виконав послугу, та після почав писати з різних акаунтів, відправляти світлини свого статевого органу й погрожувати вбивством та зґвалтуванням.

Крім того, зловмисник телефонував у домофон дівчини та писав, що знає, де вона живе.

Хлопець погрожував Ксенії.Хлопець погрожував Ксенії. Фото: ТСН.ua

Хлопець погрожував Ксенії.Хлопець погрожував Ксенії. Фото: ТСН.ua

Після розголосу виявилось, що Ксенія не єдина, кому погрожував цей екскур'єр. Наразі блогерка та ще двоє киянок написали заяви до поліції. Правоохоронці вже встановлюють всі обставини інцидентів.

Що говорять в Glovo

В прес-офісі комапнії Glovo заявили, що співчувають користувачці їхнього застосунку та вже вжили необхдні міри, щоб подібні випадки не повторились.

- Подібній поведінці не місце на нашій платформі, тому ми відключили колишнього кур'єра, щойно дізналися про те, що сталось, та категорично засуджуємо його дії. Зазначена особа відключена нами від платформи без права повторного підключення. Компанія готова співпрацювати з поліцією у наданні всієї наявної у нас інформації, щоб пришвидшити процес, - говорять представники компанії.

Також в Glovo пояснили, що в декілька етапів перевіряють тих, хто звертається за дозволом підключитися до платформи як незалежний кур’єр, а також отримують необхідні документи, що посвідчують особу аплікантів. Бажаючі заповнюють онлайн заявку, потім з ними проводяться телефонна та очна бесіди, вони проходять серію онлайн та офлайн тренінгів, під час яких також оцінюється поведінка та адекватність кандидатів. І тільки після всіх етапів відбувається реєстрація кур’єра на платформі.

- Конфіденційність є найвищим пріоритетом для нас, і кур'єри мають лише тимчасовий доступ до даних користувачів, необхідних для виконання замовлення, - говоярть в компанії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах