У Бородянці встановили скульптуру "Дівчинка під сонцем": фото

У Бородянці встановили символічну скульптуру "Дівчинка під сонцем".

У Бородянці встановили символічну скульптуру "Дівчинка під сонцем". Фото: організатори заходу

Події
03 квiтня 2023 13:45
Автор: Дарья Кунец

Вчора, 2 квітня, на головній площі селища Бородянка встановили скульптуру "Дівчинка під сонцем" на честь річниці деокупації Київщини. Чотириметрова скульптура уособлює перемогу життя над руйнуваннями, а її арки символізуватимуть опір семи районів Київщини та столиці.

Про це розповіли предсавники організації "Змагаймося за нове життя".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

На початку літа 2022 світові медіа облетіло документальне фото дівчинки на гойдалці навпроти поруйнованого будинку. Світлина стала натхненням для скульптури, яку реалізувала агенція ISD Group в межах загальнонаціональної кампанії "Змагаймося за нове життя" за сприяння Офісу Президента України у партнерстві з Бородянською селищною громадою, Київською Військовою Обласною Адміністрацією за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Світлину переосмислив скульптор Євген Примаченко — так замість гойдалки з’явилися сонячні промені, що, перехрещуючись, формують захисний купол над дівчинкою. Розташовані арками, вони символізують опір семи районів Київщини та самої столиці. Дівчинку символічно встановили у тому ж сквері, де було зроблене фото.

У Бородянці на честь річниці деокупації Київщини встановили зворушливу скульптуру.У Бородянці на честь річниці деокупації Київщини встановили зворушливу скульптуру. Фото: організатори заходу

У Бородянці на честь річниці деокупації Київщини встановили зворушливу скульптуру.У Бородянці на честь річниці деокупації Київщини встановили зворушливу скульптуру. Фото: організатори заходу

Нагадаємо, що Буча, Ірпінь, Бородянка та навколишні села є одними з найбільш постраждалих від дій агресора - в окупації вони перебували понад місяць, тут точилися жорстокі бої, росіяни не гребували жодними методами, включаючи авіабомби. Одну з таких скинули на мирний квартал у центрі Бородянки - зокрема, на вулиці Центральній в дев’ятиповерховому будинку мешкало близько 150 людей. 24 з них загинули під завалами, адже колони бронетехніки "кадирівців" не підпускали Бородянське ДСНС рятувати людей, що живими лишалися під уламками.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах